Obvestila za javnost

maj 2020 01

Jeseniška knjižnica in muzej vrata odpirata prihodnji teden

Vlada RS je v tem tednu sprejela sprejela spremembe Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, s katerimi lahko ponovno odprejo svoja vrata tudi knjižnice in muzeji. Tako v prihodnjem tednu svoja vrata ponovno odpirata tudi Občinska knjižnica Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice.

Vlada RS je v tem tednu sprejela sprejela spremembe Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, s katerimi se lahko ponovno odprejo tudi knjižnice in muzeji. Tako v prihodnjem tednu svoja vrata ponovno odpirata Občinska knjižnica Jesenice in Gornjesavski muzej Jesenice.

Iz knjižnice sporočajo, da bodo v ponedeljek, 4. maja 2020, po rednem obratovalnem času pričele delovati Občinska knjižnica Jesenice, Knjižnica Kranjska Gora in Knjižnica Matije Čopa Žirovnica. Knjižnice bodo odprte za vračilo izposojenih knjig, osebni prevzem predhodno naročenega gradiva (Cobiss+, telefon, e-mail), obenem bodo lahko uporabniki podaljšali članstvo in poravnali druge denarne obveznosti, medtem ko izbiranje gradiva s knjižnih polic za zdaj še ne bo možno. Ostale enote Občinske knjižnice Jesenice do nadaljnjega ostajajo zaprte. Podrobnejše informacije o navodilih in priporočilih za obisk knjižnice si lahko preberete TUKAJ.

Dan kasneje, v torek, 5. maja 2020, pa z delovanjem ponovno pričenja tudi Gornjesavski muzej Jesenice. V tem času bodo poskrbeli, da bo muzej še naprej varen prostor za vse obiskovalce, ki jih vljudno vabijo na obisk muzeja.

Prebrano 610 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave