Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

maj 2020 22

V začetku junija še mestni avtobusni promet

Medtem ko se na Jesenicah po sprostitvi ukrepov za zajezitev Covid-19 že izvajajo medmestni avtobusni promet in šolski prevozi, se s 1. junijem po običajnem voznem redu začenjajo tudi avtobusni prevozi v mestnem prometu. Veljavnost že kupljenih mesečnih vstopnic za mesec marec se avtomatsko podaljša do konca meseca junija 2020.

Tako vozniki kot potniki morajo ob uporabi avtobusnega prevoza upoštevati navodila in priporočila NIJZ, zato bo dejavnost prilagojena aktualnim razmeram, povezanim s Covid-19. To pomeni, da lahko prevoz uporabljajo le zdrave osebe, ki morajo paziti na priporočeno medsebojno razdaljo, pred in po vstopu uporabijo razkužilo za roke, ki je nameščeno pri srednjih vratih, v avtobusu pa morajo tako potniki kot voznik uporabljati masko. Ker med voznikom in potnikom neposredni stik ni dovoljen, je vstop v avtobus možen le pri srednjih vratih, nakup vozovnice pa v avtobusu ni možen. To morajo potniki kupiti v predprodaji v poslovalnici Arrive Slovenija na Cesti maršala Tita 18 (poleg TIC Jesenice). Družba Arriva Slovenija pri tem pojasnjuje, da lahko potniki kupijo mesečno vozovnico, kuponsko vozovnico za več voženj ali vozovnico zgolj za eno vožnjo za točno odločen dan. "Potniki lahko nakup vozovnice opravijo že od 25. maja dalje, pri tem pa jih vljudno pozivamo, naj nakup vstopnice opravijo pravočasno. Ob vstopu pri srednjih vratih avtobusa je nameščen brezstični čitalec. Potnik mora mesečno in kuponsko vozovnico registrirati, s tem pa postane vozovnica veljaven prevozni dokument. Vozovnico za eno vožnjo mora potnik za primer kontrole hraniti do konca vožnje", še pojasnjujejo predstavniki družbe Arriva.

Avtobusni prevozi v mestnem prometu se bodo od 1. junija naprej izvajali po običajnih voznih redih, ki so dosegljivi tudi TUKAJ. Prevozi osnovnošolcev se zaradi prilagojene oblike izobraževalne dejavnosti medtem izvajajo po delno spremenjenem voznem redu, informacije o teh voznih redih pa lahko starši prejmejo tudi v posameznih osnovnih šolah, ki jih obiskujejo njihovi otroci.

Prebrano 1582 krat Nazadnje urejano na petek, 22 maj 2020 12:57

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave