Obvestila za javnost

okt 2020 19

Aktiviran občinski štab Civilne zaščite občine Jesenice

Z današnjim dnem, 19. oktobra 2020, je Vlada RS za obdobje enega meseca ponovno razglasila epidemijo bolezni Covid 19, in sicer za obdobje enega meseca, zjutraj se je aktiviral tudi državni načrt zaščite in reševanja, ki predvideva, da se aktivirajo tudi načrti zaščite in reševanja na lokalnih nivojih.  

Danes so se zato v Kabinetu župana že sestali župan občine Jesenice Blaž Račič, poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Jesenice Igor Arh, direktor občinske uprave dr. Gregor Hudrič in vodja Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica Gregor Jarkovič. Preverili so aktualno stanje v občini in se pogovorili o uvedbi morebitnih dodatnih ukrepov. Z današnjim dnem sta župan Blaž Račič in poveljnik občinskega štaba CZ Igor Arh aktivirala Občinski štab Civilne zaščite Jesenice in Načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh, ponovno sta aktivirana tudi kontakta za pomoč najranljivejšim občanom Jesenic, ki zaradi ogroženosti s koronavirusom potrebujejo pomoč pri dobavi osnovnih življenjskih potrebščin ali zdravil. Kljub temu, da so Jesenice med občinami, ki se trenutno spopadajo z večjim številom okužb in je temu primerno potrebna tudi večja previdnost, pa župan in poveljnik CZ, razen že veljavnih, dodatnih ukrepov danes še nista sprejela. Te bosta sprejela, v kolikor se bo stanje poslabševalo. Tema pogovora je tekla tudi o prihajajočem dnevu spomina na mrtve, ko je predviden večji obisk pokopališč.

''Glede na to, da gre za dan, ko ljudje množično obiskujemo pokopališča, takšna situacija v trenutnih razmerah predstavlja večje tveganje. Zato verjamem, da bodo občani letos ravnali odgovorno in bodo obiske pokopališč prilagodili trenutnim razmeram, grobove obiskali celo kak dan prej ali kasneje, s tem pa zmanjšali gnečo na pokopališčih in tveganje za prenos koronavirusa'',

je povedal župan Blaž Račič. Poveljnik občinskega štaba CZ Igor Arh je povedal, da so protokoli na lokalnem nivoju, povezani s koronavirusom, že utečeni, glede na izkušnje iz prvega vala epidemije njihova posodobitev zaenkrat ni potrebna. Občinski štab CZ je v stalnem kontaktu tudi z različnimi deležniki, kot sta Splošna bolnišnica Jesenice in Dom upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice, po potrebi jim bo nudil vso potrebno pomoč.

''Večina nas se zaveda izjemnih okoliščin, v katerih smo se znašli, in velikega pomena upoštevanja priporočil pristojnih institucij. Ne le zato, ker nam tako veleva veljavna zakonodaja, temveč zato, ker se zavedamo, da je upoštevanje priporočil in ukrepov potrebno za ohranitev našega zdravja. In če bomo poskrbeli za svoje zdravje, bomo s tem poskrbeli tudi za zdravje širše skupnosti. Spomladi smo že dokazali, da skupaj zmoremo in prepričan sem, da bomo zmogli tudi tokrat'',

je povedal župan Račič. 

Prebrano 606 krat Nazadnje urejano na torek, 20 oktober 2020 12:21

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave