Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jan  2021 26

Peticija za ohranitev dejavnosti splošne bolnišnice na Jesenicah

Na Jesenicah se zdravstvena dejavnost opravlja že 125 let, Splošna bolnišnica Jesenice deluje že več kot 70 let. V javnosti se pojavljajo pobude za selitev dejavnosti splošne bolnišnice izven Jesenic, a je takšna možnost za Jesenice nesprejemljiva.

Bogato tradicijo bolnišnične dejavnosti želimo ohraniti na Jesenicah tudi v prihodnjem obdobju, saj je cilj Občine Jesenice, da postane zdravstveno središče regije, za ta cilj pa si prizadeva že dlje časa. Ohranitev Splošne bolnišnice na Jesenicah je vitalnega pomena tako za občino in širšo regijo.

Poleg prizadevanj Občine Jesenice pa ogromno šteje tudi glas javnosti. Na Občini Jesenice verjamemo, da mora imeti pri nadaljnjih odločitvah države o tem, kje bo stala morebitna gorenjska regijska bolnišnica, pomembno besedo tudi glas občanov Jesenic in prebivalcev sosednjih občin. In ta – izražen v dovolj velikem številu – nikakor ne sme ostati prezrt. Zato smo na Občini Jesenice odprli e-peticijo za ohranitev dejavnosti splošne bolnišnice Jesenice na Jesenicah. S podpisom e-peticije lahko podporniki izrazijo svojo podporo ohranitvi dejavnosti splošne bolnišnice na Jesenicah. Zbrani podpisi, ki jih bo župan Blaž Račič ob naslednji priložnosti predložil tudi pristojnim sogovornikom na državni ravni, bodo, poleg vseh argumentov, ki govorijo za ohranitev bolnišnične dejavnosti na Jesenicah, še en dodatni dejavnik, ki bi ga država morala upoštevati pri svojih nadaljnjih razvojnih odločitvah, zato se nadejamo čim večjega števila le-teh.

''Splošna bolnišnica je za Jesenice preveč pomembna, da bi se ji odrekli, prepričan pa sem, da bi to namero radi podprli tudi naši ljudje. Tako imamo vsi priložnost, da skupaj pokažemo našo trdno odločenost, da bolnišnico ohranimo, kjer je. Napeti moramo vse sile. Zato vabim vse naše občanke in občane in vse druge ljudi, ki podpirajo ohranitev bolnišnične dejavnosti na Jesenicah, da podpišejo peticijo za ohranitev in s tem jasno pokažemo, da bolnišnice ne damo,''

pravi župan Blaž Račič.

 

Za vaš podpis in s tem podporo se vam že vnaprej zahvaljujemo.

 

POVEZAVA DO E-PETICIJE

 

 

https://www.openpetition.eu/si/petition/online/ohranitev-dejavnosti-splosne-bolnisnice-na-jesenicah

Prebrano 10951 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 13 december 2021 08:41

7 komentarji

 • Komentiraj povezavo 0, 06.02.2021 09:18 od Polona North

  Sem podpisala peticijo. Zakaj razkopavat z davkoplačevalskim denarjem. Bolje ga je porabit za izboljšavo bolnic.

  Prijavi
 • Komentiraj povezavo 0, 06.02.2021 01:59 od Jelka

  SBJ mora ostati na Jesenicah.

  Prijavi
 • Komentiraj povezavo 0, 28.01.2021 11:51 od Zlatka Polak

  Bolnica naj ostane na Jesenicah!

  Prijavi
 • Komentiraj povezavo 0, 27.01.2021 18:34 od Petra Pirman

  Bolnišnica mora ostati na Jesenicah!!!!!!!

  Prijavi
 • Komentiraj povezavo 0, 27.01.2021 16:47 od Biljana

  Bolnice ne damo.

  Prijavi
 • Komentiraj povezavo 0, 27.01.2021 15:56 od Roman Oberč

  Na TVSLO je bil slšati kot argument proti razširitvi dejavnosti na Jesenicah kot "..ni prostorskih možnosti..." Predlagam občini/državi, da odkupi toliko obketov, kot je potrebno da se dogradi moderen in prepotreben bolnišnični objekt, namesto nove investicije in selitve ter uničevanje (!) novih površin plodne zemlje!!!!!

  Prijavi
 • Komentiraj povezavo 0, 27.01.2021 12:10 od Natasa Strgar

  Bolnisnica mora ostati na Jesenicah. Sem bivsa medicinska sestra in bila zaposlena v SBJ in ljudje jo rabijo tu kjer je.

  Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave