Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2021 02

Prevzeli prostore, namenjene širitvi primarne zdravstvene dejavnosti na Jesenicah

Investicijski projekt, ki bo omogočil nadgradnjo dejavnosti primarne zdravstvene oskrbe na Jesenicah, se lahko prične. Danes, 2. marca, so predstavniki Občine Jesenice, Zdravstvenega doma Jesenice in Ministrstva za obrambo RS namreč opravili primopredajo prostorov na naslovu Titova 78/a, ki se nahaja ob Zdravstvenem domu Jesenice. Objekt je bil do sedaj delno v lasti Občine Jesenice, delno pa Ministrstva za obrambo RS. V spodnji etaži se nahajajo tudi garaže za vozila nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Jesenice. Občina Jesenice si je vse od leta 2009 borila, da bi država svoj del brezplačno prenesla na lokalno skupnost in s tem omogočila razvoj zdravstvene dejavnosti v tem objektu, kar se je v lanskem letu s sklepom Vlade RS tudi zgodilo.

Stavba bo najprej celostno prenovljena. Občina Jesenice, Osnovno zdravstvo Gorenjske ter Zdravstveni dom Jesenice so pripravili razvojni investicijski projekt, katerega osnovni namen je zagotoviti ustrezne prostorske pogoje v okviru Zdravstvenega doma Jesenice, ki bodo omogočili vzpostavitev in delovanje novega Centra za krepitev zdravja, Centra za duševno zdravje odraslih ter nadgradnjo prostorov za izvajanje preventivnih programov v Zdravstvenem domu Jesenice. V manjšem delu prostorov v stavbi se bodo predvidoma vzpostavile tudi nove ambulante družinske medicine ter referenčne ambulante.

Vsi predvideni posegi in ukrepi so razvojno naravnani in pomenijo bistven prispevek javnega zdravstva in lokalne skupnosti k javnemu zdravju občanov občine Jesenice, pa tudi širše (dejavnost novih centrov se bo izvajala tudi za območje občin Kranjska Gora in Žirovnica).

Primopredaje prostorov se je udeležil tudi župan občine Jesenice Blaž Račič.

''Po 12 letih prizadevanj Občine Jesenice, da pridobi prostore tik ob Zdravstvenem domu Jesenice za potrebe razvoja zdravstvene dejavnosti na primarni ravni v naši občini, je to zelo pomemben korak. V sodelovanju z ZD Jesenice se bomo lotili obnove tega objekta in ga v prihodnjih letih namenili razširitvi zdravstvene dejavnosti na primarni ravni. Tudi to je del naših strateških prizadevanj, da občina Jesenice postane občina, ki kot enega od strateških ciljev izpostavlja prav zdravstveno dejavnost. Občina Jesenice se je namreč že pred leti odločila, da razvija zdravstveno dejavnost, zato je današnji dogodek za nas to zelo pomemben korak,''

je bil zadovoljen.

Začetek investicije je predviden še v tem letu, zaključek pa do konca leta 2022. Vrednost investicije je ocenjena na milijon evrov brez DDV, financirala pa jo bosta tako Osnovno zdravstvo Gorenjske kot Občina Jesenice, hkrati pa se predvideva tudi sofinanciranje s strani EU iz Kohezijskega sklada in s strani proračuna RS.

Prebrano 1015 krat Nazadnje urejano na četrtek, 04 marec 2021 08:57

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave