Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

maj 2021 07

Nova sezona izposoje koles

V ponedeljek, 10. maja se ponovno odpira sistem Gorenjska.bike. Gorenjska mreža za izposojo koles je začela delovati v juliju lani kot enoten sistem izposoje koles, vzpostavljen petih gorenjskih občinah: na Jesenicah, v Kranju, Naklem, Radovljici in v Tržiču. Skupaj je na razpolago 245 koles, od tega jih je okoli 60 % s pomožnim električnim pogonom. NA Jesenicah se nahaja 6 postaj - nasproti Zdravstvenega doma Jesenice za trafiko, na Slovenskem Javorniku nasproti picerije Venezia, na Blejski Dobravi nasproti gasilskega doma, na Hrušici, ob TIC Jesenice ter v bližini Občine Jesenice.

Veljavni ceniki, opis paketov in druge informacije glede uporabe sistema so objavljeni na spletni strani www.gorenjska.bike. Uporabnik lahko izbira med sezonskim paketom, mesečnim paketom ali paketom JeseNice Bikes. Uporabniški račun je mogoče ustvariti s spletno prijavo ali preko mobilne aplikacije mobiln.si. Ob registraciji uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo, ki ni prenosljivo. Uporabniki storitev sistema so lahko vse fizične osebe, starejše od 14 let. Vsaka kolesarnica ima samopostrežni terminal, ključavnice in kolesa. Uporaba je preprosta, izposoja in vračilo kolesa vzameta nekaj trenutkov. Pri vračilu kolesa uporabnik kolo potisne v ključavnico in preveri, da je vračilo uspešno zaključeno. Če je kolo uspešno vrnjeno, se na ključavnici pokaže modra lučka. Sistem deluje od maja do novembra.

Cenik izposoje

Veljavnost izbranega paketa je leto dni od dneva nakupa. Na letni in mesečni paket velja 50% popust, ki se obračuna pri nakupu. Vse navedene cene so z DDV. Paket električna kolesa vsebuje uporabo navadnih in električnih koles.  Čas uporabe koles znaša 840 minut na teden, časovno razpoložljivost za tedensko uporabo sistema lahko uporabnik koristi nepretrgoma ali si čas  razporedi.

1. Sezonski paket

  • Navadna kolesa: 25,00 € (cena s popustom 12,50 €)
  • Električna kolesa: 50,00 € (cena s popustom 25,00 €)
  • Nadgradnja paketa navadna kolesa v električna kolesa: 25,00 € (cena s popustom 12,50 €)

2. Mesečni paket

  • Navadna kolesa: 10,00 € (cena s popustom 5,00 €)
  • Električna kolesa: 20,00 € (cena s popustom 10,00 €)
  • Nadgradnja paketa navadna kolesa v električna kolesa: 10,00 € (cena s popustom 5,00 €)

3. Jesenicebikes paket

  • Električna kolesa: 20,00 €

Pomoč uporabnikom

  • Za lokalni sistem JeseNICE bike (Zavod za šport Jesenice): +386 31 334 423, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  ( od ponedeljka do nedelje od 8.00 do 20.00)
  • Klicni center za pomoč uporabnikom: +386 1 530 53 03

Uporabnik je dolžan koristiti storitev sistema s potrebno previdnostjo, preudarnostjo in skrbnostjo dobrega gospodarja ter v skladu s splošnimi pogoji.

Splošna pravila in pogoji uporabe sistema za avtomatizirano izposojo koles Gorenjska Bike: https://www.gorenjska.bike/

Kratka navodila in napotki za enostavno izposojo in uporabo koles: https://www.gorenjska.bike/o-storitvi/navodila-za-uporabnike

Navodila za uporabo električnih koles: https://www.gorenjska.bike/o-storitvi/navodila-za-uporabo-elektricnih-koles

Prebrano 1549 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 10 maj 2021 10:23

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave