Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

sep  2022 06

Zaključena obnova Vrtca Jesenice – enote Julke Pibernik

Otroke iz Vrtca Jesenice – enote Julke Pibernik so ob vrnitvi v vrtčevske igralnice po poletnih počitnicah pričakali obnovljeni in energetsko učinkovitejši prostori. Po lanskoletni, 1,14 milijona evrov vredni energetski sanaciji Vrtca Jesenice – enote Angelce Ocepek (ob OŠ Toneta Čufarja) se je v zadnjih počitniških dneh namreč uradno zaključila tudi energetska sanacija enote Julke Pibernik (ob OŠ Prežihovega Voranca). Enoto sestavljata dva objekta, t. i. "stari" objekt, v katerem predšolska dejavnost ne poteka, zgrajen okoli leta 1940, in t. i. "novi" objekt, zgrajen leta 1972. V sklopu letos izvedene investicije je bil energetsko saniran t. i. "novi" objekt, natančneje streha in fasada, izvedeni sta bili tudi hidroizolacija in toplotna izolacija podzidka. Vrednost investicije, ki jo je Občina Jesenice v celoti financirala iz svojega proračuna, je znašala 305.000 €, izvajalec pa je bilo lokalno podjetje Kovinar – Gradnje ST d.o.o. Župan Blaž Račič je ob zaključku investicije povedal:

"Zaključena obnova oziroma energetska sanacija Vrtca Julke Pibernik je nadaljevanje politike, ki smo jo zastavili na tem področju v preteklih letih, saj je naša želja, da energetsko saniramo vse javne objekte v občini Jesenice. Predvsem smo se v zadnjem obdobju posvetili šolskim in vrtčevskim objektom. Veseli smo, da smo na ta način pridobili oziroma uredili ta objekt, izboljšali pogoje za delo v vrtcu, nenazadnje pa se nadejamo tudi energetskih prihrankov, glede na to, da smo v obdobju, ko cene energije bistveno naraščajo."

Občina Jesenice pa v prihodnjih dveh letih načrtuje tudi nadaljevanje investicije v omenjeni enoti.

"V prihodnjih letih imamo na tem področju še kar nekaj načrtov tudi v okviru Vrtca Julke Pibernik, kjer nameravamo porušiti star objekt in zgraditi novega. Na tem območju se nadejamo novih stanovanj, mladih družin in tudi otrok, zato verjamemo, da bo dodaten prostor potrebno zagotoviti tudi za najmlajše",

je pojasnil župan Račič. Naslednje leto se namreč prične gradnja dveh večstanovanjskih objektov na območju TVD Partizan Jesenice, neprofitna stanovanja pa bodo namenjena predvsem mladim družinam. Občina Jesenice v sklopu drugega dela investicije v vrtec Julke Pibernik načrtuje rušitev in novogradnjo t. i. "starega" dela, ki ga bo s pokritim hodnikom povezala z obstoječim vrtcem (tj. s t. i. "novim" delom). Z novogradnjo bo v tem delu vrtca lahko uredila 3 dodatne oddelke (vse z ustreznimi zunanjimi terasami oz. balkonom, sanitarijami in garderobami), stopnišča in dvigalo ter športno igralnico, objekt pa bo pridobil tudi ustrezne prostore za zaposlene in prostore za dodatne dejavnosti otrok (npr. knjižnico). Gradbeno dovoljenje za drugi del investicije je že pridobljeno, prav tako so že v izdelavi tudi načrti za izvedbo. Vrednost celotnega projekta po trenutnih projektantskih ocenah znaša preko 1,6 milijona evrov.

Enota Julke Pibernik je sicer ena od šestih enot Vrtca Jesenice, v njej je letos organiziranih 6 oddelkov, trenutno pa jo obiskuje 121 otrok.

Prebrano 572 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 12 september 2022 16:39

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave