Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

feb  2012 29

Moram reči, da se me je ˝dotaknilo˝

Moram reči, da se me je "dotaknilo",  je zapis svetnik Aleš Nagode in zaprosil svetnice in svetnike: spoštovane kolegice in kolegi, predlagam, da se odzovemo na prošnjo očeta 10-letnih dvojčkov Aljaža in Domna Lukan

Pismo očeta Marka Lukana

Tole moje pisanje bo romalo na obilico naslovov, zato pristop najbrž ni toliko oseben, kot bi morda lahko bil..

K stvari. Nezaposlen sem in brez dohodka. Tudi kak zdravstveni razlog je poleg ostalih vzrok za to. V bistvu pa ne bi rad o sebi. Razlog zakaj se obračam na Vas je preprost: moja dvojčka Aljaž in Domen (10 let) sta mlada nadobudna hokejista. O stanju hokeja na obubožanih Jesenicah najbrž ni treba govoriti. No, vsaj toliko, če ne še bolj, obubožan sem tudi sam. Znašel pa sem se pred veliko težavo: HK Jesenice mladi (ekipa malčki) namreč v prihodnjem mesecu potujejo na turnir na Češko. Že mesečna vadnina stane čisto preveč za nekoga brez dohodkov, a sem jo do sedaj redno plačeval, včasih sem si pač izposodil. Za vsakega od udeleženih otrok je cena za štiridnevni turnir na Češkem nekako od 150 – 200 EUR (stroški natančno še niso znani). Svojih stroškov tu nisem vkalkuliral, bodo pa vsaj v okviru omenjene vsote. Do tega trenutka ste najbrž že ugotovili kam pes taco moli.

Zastavil sem si nalogo, da od podjetij, privatnikov, banke, igralnice, uspešnega lokalnega podjetja ali kogarkoli primernega pač iz lokalnega okolja, prosim za kak evro. Vesel bom tudi prispevkov po nekaj evrov, morda pet, deset ali dvajset; počasi bi se že nabralo. Tudi enega samega samcatega evra bom vesel, saj veste - kamen na kamen - palača. Takim donatorjem seveda ni potrebno denarja dati ali nakazati meni, pač pa na račun otrok, ali celo HK Jesenice Mladi; drugo vprašanje pa je, kaj bi se s tako nakazanim denarjem (torej tistim na računu HD Mladi) resnično zgodilo. Moj resnični cilj je, da zberem teh cca 400 EUR za turnir na Češkem, ter 1200 EUR za vadnino, ki jo je potrebno plačati za sezono Podmežaklo.

Seveda dopuščam tudi možnost, da ste ob vsem skupaj osupli, bi me najraje poslali nekam (predvsem delat') in imate že svojih težav preko glave.

Morebitnih povratnih informacij in tega, da boste morda še komu poslali tole moje pisanje pa bom seveda zelo vesel. Vse skupaj mi je šlo prav težko od tipkovnice.

Marko Lukan

P.S.  morebitnim donatorjem sem pripravljen tudi vračati uslugo, če obstaja kak način. Ukvarjam se z internetom, morda bi se dalo tu kaj pametnega opraviti.

Aljaž Lukan       SI56 6100 0000 3146 154
Domen Lukan   SI56 6100 0000 3145 960
Delavska hranilnica d.d. Ljubljana
In še naslov, ki je potreben pri nakazilu: Cesta Maršala Tita 73, 4270 Jesenice

Prebrano 5102 krat Nazadnje urejano na sreda, 29 februar 2012 16:35

1 komentar

  • Komentiraj povezavo 1, 29.02.2012 20:19 od Marko Lukan

    Takole. Par dni je minilo, odkar sem se s tem pismom obrnil na nekaj svojih prijateljev. Plaz se je sprožil in pismo je očitno zaokrožilo. Po svoje mi je to všeč, saj vrača vero v človeka. Težave sem opisal že zgoraj, zato bi - nesporazumom v izogib - dodal še nekaj pojasnil. Omenjanega turnirja na Češkem se udeležujejo otroci ekipe malčkov pri HD Mladi Jesenice, vendar ne v organizaciji kluba in ne obvezno. Torej omenjena vsota za turnir na Češkem nikakor ni kaka zahteva kluba.
    Vem, da se ljudje ubadajo tudi s hujšimi težavami, kot je moja. Moj namen je pač bil - in še vedno je - fantoma omogočiti kvalitetno tekmovanje.
    Ob tej priložnosti bi se tudi javno zahvalil vsem ki so že, ali pa še bodo prispevali kako malenkost!
    Lep pozdrav,
    Marko Lukan

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave