Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

nov  2022 07

V kratkem se začenja obnova Kulturnega doma na Hrušici

Župan Blaž Račič in direktor podjetja Kovinar-Gradnje ST, d.o.o. Jernej Mrak sta danes v prostorih Krajevne skupnosti Hrušica podpisala pogodbo za izvedbo rekonstrukcije in adaptacije dela Kulturnega doma Hrušica. Občina Jesenice bo v sklopu investicije, katere pogodbena vrednost znaša približno 480.000 € in bo v celoti krita iz občinskega proračuna, obnovila večnamensko dvorano v pritličju in prostore v prvem nadstropju (pisarne, sanitarije …) za namene društvene dejavnosti. Uvedba v delo bo izvedena v kratkem, rok za dokončanje del pa je 30. september 2023.

Podpisu pogodbe sta prisostvovala tudi Janez Marinčič in Matej Kejžar, predsednika Krajevne skupnosti Hrušica in Kulturno športnega društva Hrušica, katerih sedež se nahaja v objektu Kulturnega doma. Skorajšnji začetek investicije sta toplo pozdravila, skupaj z županom Račičem pa sta se strinjala, da bo končana adaptacija stavbe močno izboljšala pogoje in možnosti za športno in kulturno udejstvovanje v kraju.

»Na Hrušici sta bogato razviti tako kulturna kot športna dejavnost. Prebivalci Hrušice potrebujejo ustrezne prostore za vadbo, kulturne dejavnosti in različne prireditve. Prav je, da kot Občina podpremo te aktivnosti, in dvorana, obnova katere bo zaključena konec septembra 2023, bo pomenila veliko pridobitev za vse krajane Hrušice«,

je po podpisu pogodbe povedal župan Račič.

Prebrano 496 krat Nazadnje urejano na sreda, 09 november 2022 17:47

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave