Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jan  2023 13

Informacija z 2. redne seje sveta KS Blejska Dobrava

Dne 11. januarja 2023 ob 18. uri je v sejni sobi KS Blejska Dobrava potekala 2. redna seja Sveta Krajevne skupnosti Blejska Dobrava, na kateri je bilo obravnavano naslednje:

Problematika povezana s kriminalnimi dejanji – vlomi v hiše na območju KS Blejska Dobrava, ki se dogajajo od druge polovice decembra 2022 naprej. Glede te problematike sta člane Sveta KS seznanila predstavnika PP Jesenice, ki sta povedala, da se večina vlomov dogaja v času med 16. in 21. uro. Vlomilci v hiše vstopajo z naviranjem vrat ali oken, ko se predhodno prepričajo, da nikogar ni doma. V ta namen sta predlagala, da krajani ob zadrževanju neznanih oseb, ki so praviloma maskirane ali neznanih vozil pri njihovih hišah, obvestijo policijo na telefon 113. Vse preventivne aktivnosti, katerih naj se poslužujejo pa so objavljene na spletni strani policije https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije .

Člani Sveta KS so se seznanili z naslednjimi aktivnostmi, ki so se odvijale v decembru 2022:

  • Konec novembra je bilo v gostilni pri Jurču srečanje starejših krajanov nad 80 let. Tiste, ki se srečanja niso mogli udeležiti, so obiskale prostovoljke RK in jim izročile novoletna darila KS.
  • 20. 12. 2022 je bila organizirana prireditev prižig lučk v Vaškem jedru v sodelovanju z vrtcem in podružnično šolo Blejska Dobrava ter Božičkom. Na prireditvi je bilo prisotnih okoli 300 udeležencev.
  • 23. 12. 2022 smo s krajani urejali in menjali priveze za konje, zaradi dotrajanega lesa. Novega je zagotovil Klemen Šebat, ki je skupaj z drugimi prisotnimi aktivno sodeloval pri postavitvi privezov.
  • 26. 12. 2022 je potekala osrednja prireditev s kulturnim programom in pozdravnimi govori, ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter žegnanju konj. Prireditev je bila zelo dobro obiskana, saj se je zbralo okoli 1000 občanov, žegnanja konj pa se je udeležilo 51 konjenikov.
  • 26. 12. 2022 je bila organizirana predstava in obisk dedka mraza za otroke s Kočne, v dvorani kulturnega doma na Blejski Dobravi. Prisotno je bilo večje število otrok in staršev, ki so jih krajani pozdravili z igro.
  • 30. 12. 2022 je bil organiziran pohod na Poljansko Babo, ki se ga je udeležilo okoli 50 oseb. Ob povratku so jih člani ŠKD Obranca pogostili in se z njimi družili.

Člani Sveta so obravnavali letni delovni načrt in komunalni plan za leto 2023, izvolili so članico v komisijo za razpolaganje s stvarnim premoženjem občine Jesenice.

Na seji je bilo obravnavano več pobud in predlogov, ki bodo posredovani Občini Jesenice, in sicer: dopolnitev občinskega odloka o parkiranju na parkirišču na Blejski Dobravi, postavitev elektronske zapornice za vstop v Vintgar, obnovo oziroma postavitev novih avtobusnih postajališč, začne naj se gradnja kanalizacije na območju Blejske Dobrave, kar je bilo predlagano že v preteklih letih in izdela projekt obnove ceste z menjavo vseh vodov ter obnovo javne razsvetljave od Ferkovega klanca do železniškega podvoza. Na Kočni naj se ob igrišču zgradi nov potopni eko otok in v vseh naseljih se na začetku ulic ali uvozov postavi drogove z informativnimi tablami in vpisom hišnih številk.

Obravnavane so bile pobude za postavitev bankomata na Blejski Dobravi in vzpostavitev spletne FB strani KS.

Prebrano 403 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 12 junij 2023 15:31

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave