Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2023 29

Informacija z 3. seje Sveta KS Blejska Dobrava

Dne 22. marca 2023 ob 17.30  je v sejni sobi KS Blejska Dobrava potekala 3. redna seja Sveta Krajevne skupnosti Blejska Dobrava , na kateri je bilo obravnavano naslednje:

Dne 22. marca 2023 ob 17.30  je v sejni sobi KS Blejska Dobrava potekala 3. rednaseja Sveta Krajevne skupnosti Blejska Dobrava, na katero so bili povabljeni tudi občinski svetniki iz območja KS Blejska Dobrava.

Člani Sveta KS Blejska Dobrava so podali soglasje za člana Sveta Triglavski narodni park  Pavla Jamnika.

Krajevni praznik KS Blejska Dobrava se v letu 2023 praznuje v nedeljo 27. 8. 2023 skupaj z 140. obletnico organiziranega čebelarjenja na področju Jesenic in 95. letnico čebelarske podružnice Dobrava – Vintgar ter 100. letnico KD Vintgar in ostalimi že utečenimi prireditvami.

Člani Sveta KS Blejska Dobrava so se strinjali s predlogom o imenovanju Iva Ščavničarja in Ivana Demšarja za člana sveta SPV občine Jesenice.                                                                                                                                  

Prisotni so se seznanili z naslednjimi aktivnostmi:

  • Na pobudo Dejana Justina in s pomočjo predsednika KS Blejska Dobrava Antona Hribarja se je 20. 3. 2023 pred objektom Blejska Dobrava 44 postavil premični bankomat, ki bo krajanom in obiskovalcem na voljo do 26. 7. 2023.

  • 23. 5. 2023 bodo v dvorani na Blejski Dobravi 44 potekale delavnice glede predstavitve participativnega proračuna » Jes odločam.«

  • Čistilna akcija v KS Blejska Dobrava se izvede 24. 3. 2023, 25. 3. 2023, 30. 3. 2023 in 31. 3. 2023, v popoldanskem času. V akcijo bodo vključeni učenci in obiskovalci vrtca Blejska Dobrava in člani vseh društev v KS Blejska Dobrava ter krajani.

  • V tekočem letu se izvedeta nadaljnji gradbeni fazi v Vaškem jedru in na igrišču ob podružnični šoli.

  • 7. aprila 2023 se odpira soteska Vintgar. V novi sezone se bo turiste usmerjalo tudi nazaj do vstopne točke mimo Sv. Katarine, ne samo preko Blejske Dobrave. Omogočen pa bo tudi brezplačni prevoz iz Blejske Dobrave preko Jesenic do Gorij.

  • Glede dokončanja kanalizacije na Lipcah, člani Sveta KS, ponovno prosijo Občino Jesenice, da naj čim prej reši spore z lastnikom in omogoči krajanom priklop na kanalizacijo.

  • Opravljen je bil ogled naselja Lipce, glede umiritve prometna v času turistične sezone in postavitev potrebne prometne signalizacije.

Na seji je bilo obravnavano več pobud in predlogov, ki bodo posredovani Občini Jesenice in sicer: odkup zemljišča za postavitev avtobusnega postajališča v Črni vasi in izgradnjo rondoja pri Rufendahu.

Skupaj s predstavniki občine se opravi ogled na terenu in oceni situacijo za izgradnjo pločnika od Ferkovega klanca do železniškega podvoza.

Posreduje se pobuda za ureditev večjih skal in vejevja na makadamski cesti od Blejske Dobrave 92 do 148.

Prebrano 517 krat Nazadnje urejano na torek, 13 junij 2023 08:50

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave