Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2023 29

Novice s 3. seje sveta KS Plavž

Svet KS Plavž se je sestal na svoji 3. redni seji, dne 28.3.2023 ter ugotovili, da so bili vsi sklepi 2. seje realizirani.

V nadaljevanju je svet obravnaval aktivnosti v zvezi z participativnim proračunom Občine Jesenice za leto 2024-2025. Izvedba javne predstavitve v obliki delavnic za KS Plavž bo potekala 31.5.2023 ob 17.00 uri v avli KS Plavž na Tavčarjevi 3/b. Predsednik je pozval člane sveta, da se delavnice udeležijo ter pridobijo čim več znancev za aktivno udeležbo.

V okviru priprav na praznovanje krajevnega praznika je svet KS potrdil Razpis za podelitev priznanj KS Plavž. Dogovorili so se, da bo osrednja proslava ob krajevnem prazniku 30. junija 2023 v Spominskem parku na Plavžu. V okviru praznovanja bo dne 1.7.2023 organiziran tudi pohod v Planino pod Golico.

Dogovorili so se, da se izvede čistilna akcija in sicer 15.4.2023. Obvestilo o čistilni akciji se objavi v JON-u in občinski spletni strani.

Predsednik je članom sveta podal informacijo, da v letu 2024 ne bo več vrtičkov od garažne hiše vzdolž do Spominskega parka zaradi rekonstrukcije tirnih naprav za Železniško postajo Jesenice ter gradnje protihrupne ograje.

Podana je bila informacija s seje Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin občine Jesenice, na kateri je med drugim bila sprejeta cena za m2 vrtička, ki v letošnjem letu znaša 0,40 €.

Člani sveta KS so pregledali prispelo pošto ter odgovore na pobude in predloge, ki so bili  posredovani  na prejšnji seji sveta. 

Med pobudami, predlogi in vprašanji je bilo izpostavljeno :

  • Prejeli smo pobudo, da se cesta od sodišča do Kosove graščine spremeni v cono 30 km/h.
  • Pobudo članice sveta Ružice Leskovar za dodatne parkirne prostore vzdolž Tavčarjeve cesta se posreduje na občinski svet, pobudo vloži članica sveta in občinska svetnica Antonija Gasar.
  • Svet KS Plavž zanima kakšen je status kolesarske steze in kdo je ureja in vzdržuje, saj je zelo onesnažena.
  • Prejeli smo pobudo, da se lesena ograja, ki je postavljena na Spodnjem Plavžu od hišne številke 21 do 23 zamenja, saj je popolnoma dotrajana.

 

 

Prebrano 337 krat Nazadnje urejano na sreda, 29 marec 2023 17:13

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave