Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

apr  2023 17

FURS zapira svojo jeseniško enoto

Kot so sporočili iz Finančne uprave RS, Finančnega urada Kranj, se dokončno zapira dislocirana enota Jesenice, sektor za davke, ki se je nahajal na Spodnjem Plavžu.

Kot razlog navajajo dejstvo, da dislocirana enota na tej lokaciji v smislu informiranja o davčnih vsebinah že od leta 2018 ne deluje, mogoča je bila le oddaja posameznih vlog za napovedi davčnih obveznosti v nabiralnik. Uslužbenci, ki pokrivajo najbolj obsežno, to je davčno področje, naloge zaradi kompleksnosti davčnih vsebin opravljajo na sedežu finančnega urada v Kranju, obisk strank na jeseniški lokaciji pa je bil minimalen. Njihova odločitev naj bi temeljila na čedalje večjem uvajanju digitalizacije v njihove poslovne procese in dejstvu, da davčni zavezanci lahko celovite informacije o njihovih davčnih obveznostih dobijo predvsem na sedežu finančnega urada. Finančna uprava RS davčnim zavezancem daje pojasnila o izpolnjevanju njihovih davčnih obveznosti in obvešča javnost tudi preko sodobnih komunikacijskih poti, poleg tega pa je že vzpostavila tudi klicne centre, ki tudi omogočajo učinkovit dostop do informacij.

"Tako nove tehnologije spreminjajo poslovne procese davčnih zavezancev hitreje kot kdaj koli, ter nas soočajo s povsem novimi razmerami, v katerih se bomo nadalje trudili, da naši zavezanci dobijo celovite informacije, ki jih potrebujejo za pravočasno in pravilno izpolnitev njihovih davčnih obveznosti,"

so pri tem še pojasnili na FURS-u.

Prebrano 352 krat Nazadnje urejano na torek, 18 april 2023 15:13

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave