Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jun  2023 24

Začela se bo obnova ceste med Prihodi in Planino pod Golico

Občina Jesenice pričenja z obnovo s še zadnjega odseka neobnovljene občinske ceste proti Planini pod Golico, in sicer odsek od naselja Prihodi do že lani rekonstruiranega dela ceste v smeri proti Planini pod Golico.

Predvidena je odstranitev obstoječega asfalta, izgradnja novega nosilnega ustroja in ureditev odvodnjavanja meteornih voda s površine ceste in prometna signalizacija. Prenovljena cesta bo sicer potekala po obstoječi trasi, zaradi varnosti pa bo oster ovinek severno od objekta Prihodi 8a nekoliko ''izravnan''. Skupna dolžina obnove ceste je 540 m. Prenovljeni bosta tudi obe avtobusni postajališči pri naselju Prihodi. Ob postajališčih bo izboljšana oziroma prenovljena tudi cestna razsvetljava.

V naslednjem tednu, tj. med 26. 6. in 30. 6., bo izvajalec pričel s pripravljalnimi deli (priprava deponij, namestitev gradbiščnih kontejnerjev itd.), kar pa na prevoznost ceste oziroma njeno nemoteno uporabo še ne bo vplivalo. Pričetek samih gradbenih del na cesti je predviden v tednu od 3. do 7. julija. Ves čas gradnje bo zagotovljen prometni režim, ki bo omogočal prevoznost ceste.

Zaključek gradbenih del je predviden 1. 9. 2023.

Prebrano 388 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 03 julij 2023 20:08

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave