Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

feb  2024 15

Dostopnost do ambulant družinske medicine v Zdravstvenem domu Jesenice

Predstavniki Osnovnega zdravstva Gorenjske so na Občino Jesenice poslali obvestilo, v katerem so pojasnili, kakšne možnosti dostopa do ambulante svojega zdravnika imajo bolniki po novem.

Telefonski klic

Zdravstveni dom (ZD) Jesenice ima za ambulante splošne oz. družinske medicine organizirano centralno sprejemanje klicev v Zdravstveno administrativnem centru (ZAC). To pomeni, da zdravstvene administratorke v sprejemnem klicnem centru sprejemajo vse telefonske klice, namenjene posameznim ambulantam. Administratorka razvrsti klic, odpre obravnavo ter potrebne podatke vpiše v informacijski sistem. Osebje v ambulanti vidi zapis in vrne telefonski klic. Medicinska sestra vrne klic pacientu najkasneje naslednji delovni dan. Ob ponedeljkih in torkih je klicev največ, takrat se občasno zgodi, da je na vrnitev klica treba počakati na naslednji dan.

Komunikacija prek e-pošte ukinjena, uvedena aplikacija DoZdravnika

V ZD Jesenice so 12. 2. 2024 povsem ukinili komunikacijo prek elektronske pošte. Zaradi varnosti komuniciranja in ustrezne sledljivosti so prešli na elektronsko komunikacijo prek aplikacije DoZdravnika.

doZdravnika.si

Ambulanta bo odgovorila na elektronsko sporočilo pacienta najkasneje v treh delovnih dneh. Bolniki bodo so o tem obveščeni v avtomatskem odgovoru. Aplikacija omogoča tudi pregled nad izdanimi recepti in njihovo obnovljivostjo, nad izdanimi napotnicami in njihovo veljavnostjo.

Telefonski klic je namenjen akutnejšim zadevam, ko pacient potrebuje hitrejši odziv, medtem ko je elektronska komunikacija prek aplikacije DoZdravnika namenjena urejanju zadev, ki lahko počakajo nekaj dni.

Osebni dostop do ambulante, prek pošte ali prek nabiralnika v ZD Jesenice

Obremenitve ambulant se vsako leto povečujejo zaradi staranja prebivalstva ter večjih diagnostičnih možnosti.

"Naše zdravstveno osebje dela po svojih najboljših močeh. Paciente prosimo, da stopijo v stik z ambulanto na enega izmed zgoraj navedenih načinov in počakajo na odgovor,"

so sporočili z Osnovnega zdravstva Gorenjske.

Prebrano 1731 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 19 februar 2024 18:51

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave