Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

apr  2014 02

Jeseniški policisti od danes naprej s sedežem na Platoju Karavanke, v centru mesta ostaja policijska pisarna

Policijska postaja Jesenice se danes, 2. 4. 2014, iz naslova Cesta maršala Tita 9 v centru mesta seli v prenovljene prostore bivšega mejnega prehoda na Karavankah. Jutri bo z delom začela tudi policijska pisarna na železniški postaji, ki bo poskrbela, da bodo policisti v centru mesta prisotni vsaj deloma. ''Stare'' prostore Policijske postaje Jesenice bo predvidoma še letos zasedel Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica.

Jeseniški policisti so bili na naslovu Cesta maršala Tita 9 prisotni od leta 1957, vendar se zaradi dotrajanosti prostorov danes selijo v prostore na platoju Karavanke z novim sedežem na naslovu Hrušica 217, kjer bo neprekinjeno delovala 24 urna dežurna služba. Občina Jesenice že od samega začetka pogovorov o selitvi policijske postaje izven centra mesta tej odločitvi Ministrstva za notranje zadeve odločno nasprotuje in se je kar nekaj let neuspešno trudila, da bi policijsko postajo obdržali v samem mestu. V ta namen je predlagala kar nekaj možnih lokacij v samem mestu, tudi na zemljiščih v lasti Občine Jesenice, vendar je ob vsakem predlogu prejela odgovor, da investicije zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ni moč realizirati.

Kompromis, ki ga je Občina Jesenice uspela skleniti z Ministrstvom za notranje zadeve, je vzpostavitev ločene policijske pisarne znotraj mesta, ki bo lahko vsaj deloma poskrbela za prisotnost policistov v samem mestu. Slednja bo locirana na Železniški postaji Jesenice, policisti pa bodo tam prisotni vsak dan med 8. in 12. uro oziroma se bo prisotnost policistov v pisarni prilagajala tudi potrebam občanov, kot so pojasnili na PU Kranj. V dosedanje prostore Policijske postaje Jesenice bo Občina Jesenice preselila Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica in tudi na ta način zagotovila, da bo v centru mesta še vedno prisoten nek prekrškovni organ, ki bo občanom nudil pomoč na področju občinskega inšpekcijskega nadzora in redarstva. Ta selitev naj bi se po manjši adaptaciji prostorov izvedla še letos.

Jeseniški  policisti so od danes naprej dosegljivi na telefonski številki (04) 582 13 00 in elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., intervencijo pa lahko občani v nujnih primerih naznanijo tudi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Prebrano 3065 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 21:41

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave