Skok na osrednjo vsebino

Javne objave

jun  2020 29

Javna razgrnitev dokumenta Strategija razvoja turizma v občini Jesenice 2020-2030

Strategija razvoja turizma v občini Jesenice 2020–2030 (v nadaljevanju dokument), ki jo pripravlja Občina Jesenice, je dokument, ki opredeljuje strateške usmeritve, cilje in vizijo razvoja turizma, produktna področja, aktivnosti, projekte ter njihov časovni in finančni okvir izvedbe. V zadnjih letih je prišlo do bistvenih globalnih premikov v razvoju turistične dejavnosti, ki so vplivali tudi na razvoj turizma v občini Jesenice. Pomemben kazalnik sprememb se kaže v rasti števila turističnih prenočitev, ki je posledica povečanega obiska turistov na do sedaj še neuveljavljenih  turističnih destinacijah. Zaradi novih trendov v turizmu in sprememb v turističnem povpraševanju ter na podlagi možnosti za razvoj turistične ponudbe na območju občine Jesenice, smo pripravili strategijo, ki bo podlaga za nadaljnji razvoj te gospodarske panoge v občini Jesenice.

Časovni okvir obravnave dokumenta:

  • prva obravnava dokumenta na odborih delovnih teles in na seji Občinskega sveta (11. 6. do 18. 6.2020)
  • javna razgrnitev dokumenta od 29. 6. do 20. 7. 2020
  • druga obravnava dokumenta na odborih delovnih teles in na seji Občinskega sveta (september 2020).

Dokument je bil pripravljen v sodelovanju s strokovno javnostjo za vsako posamezno produktno področje kot tudi s predstavniki turističnega gospodarstva iz občine Jesenice in sosednjih občin. Udeleženci delavnic so s svojim znanjem in izkušnjami prispevali predloge, ki so doprinesli k izdelavi dokumenta, ki bo v naslednjem desetletju omogočil trajnostno naravnan razvoj turizma v občini Jesenice.

Na Občini Jesenice si želimo, da bo dokument sprejet tudi med občani občine Jesenice, zato vas vljudno pozivamo, da svoje pripombe in predloge na zadevni dokument podate v času javne razgrnitve, in sicer  med 29. 6. in 20. 7. 2020. Predloge in pripombe lahko podate pisno na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (z navedbo zadeve: Strategija razvoja turizma v občini Jesenice 2020–2030) ali na mestih, kjer bo dokument javno razgrnjen kot zapis v knjigo pripomb in predlogov:

  • sprejemna pisarna Občine Jesenice
  • na sedežih krajevnih skupnosti
  • Kosova graščina
  • TIC Jesenice.

Dokument se nahaja tudi spodaj v priponki.

Pripombe morajo biti ustrezno obrazložene.

Prebrano 1433 krat Nazadnje urejano na četrtek, 10 september 2020 13:23

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave