Skok na osrednjo vsebino

Javne objave

nov  2021 05

Obvestilo o pripravi Občinskega programa varstva okolja Občine Jesenice za obdobje 2022–2027

Občinski program varstva okolja (v nadaljevanju OPVO) je dokument, ki vključuje usmeritve za razvojno politiko občine na področju varstva okolja, vse za namen doseganja trajnostnega razvoja občine. OPVO služi tudi kot ena od usmeritev za pripravo razvojnih, investicijskih in prostorskih dokumentov občine.

Cilji, izbrani v OPVO, so skladni z Resolucijo o Nacionalnem programu varstva okolja za obdobje 2020–2030 (v nadaljevanju ReNPVO). Pri pripravi OPVO so upoštevani tudi naslednji strateški dokumenti: Agenda za trajnostni razvoj Združenih narodov, Strategija razvoja Slovenije 2030, strateški dokumenti Evropske Unije s področja varstva okolja, Odlok o strategiji prostorskega razvoja Slovenije in Trajnostni energetski in podnebni načrt Gorenjske. Pri določitvi ukrepov za dosego ciljev je bilo upoštevano načelo SMART metode (specifičnost, merljivost, sprejemljivost, uresničljivost in časovna določenost ukrepov). Struktura in metodologija priprave OPVO sta povzeti po Priporočilih Ministrstva za okolje in prostor za pripravo občinskih programov varstva okolja.

Pri pripravi OPVO je pomembno tudi sodelovanje z javnostjo, zato želimo, da občani ter zainteresirani gospodarski subjekti, podajo svoje pobude in predloge. Osnutek OPVO bo objavljen na spletni strani Občine Jesenice od petka 5. novembra 2021 do vključno petka 19. novembra 2021. Pobude in predloge je možno podati pisno po pošti, ali po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., s pripisom »Priprava OPVO«, ves čas objave na spletni strani občine.

Številka:             354-4/2021

Prebrano 683 krat Nazadnje urejano na sreda, 24 november 2021 09:44

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave