Skok na osrednjo vsebino

Javni razpisi

mar  2013 01

Javni razpis za sofinanciranje turističnih programov v občini Jesenice za leto 2013

A.          BESEDILO JAVNEGA RAZPISA

Na podlagi 22. člena Zakona o spodbujanju razvoja turizma (Ur. list RS, št. 2/04), 9. člena Odloka o proračunu Občine Jesenice za leto 2013 (Ur. list RS št.105/12, z dne 27.12.2012), 8. člena Statuta Občine Jesenice (Ur. list RS, št. 1/06 in spremembe) Občina Jesenice objavlja

 

JAVNI RAZPIS

za sofinanciranje turističnih programov v občini Jesenice za leto 2013

 

1.     NAMEN IN PREDMET JAVNEGA RAZPISA

Namen razpisa je spodbujati razvoj turističnih programov in ponudbe, namenjene obiskovalcem, urejanje in olepševanje krajev, spodbujanje društvene dejavnosti na področju turizma in s tem pospeševati turizem na območju občine Jesenice

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje programov s področja turizma, ki jih izvajajo turistična in druga društva s sedežem v občini Jesenice. To so predvsem:

  • programi razvoja in urejanja izgleda kraja (npr. urejanje  razgledišč, počivališč – klopi, mize, koši ipd.),
  • programi razvoja in vzdrževanja skupne turistične infrastrukture (npr. turistične signalizacije, tematske, turističnih poti, planinske poti, sprehajalne poti ipd.),
  • programi ohranjanja in oživljanja kulturne in naravne dediščine v turistične namene,
  • trženje celovite turistične ponudbe na ravni turističnega območja (npr. izdajanje promocijskega materiala, spletno trženje, obiski sejmov, predstavitve ipd.),
  • programi, ki razvijajo celovite turistične proizvode občine Jesenice,
  • programi, ki prispevajo k ozaveščanju in spodbujanju lokalnega prebivalstva za pozitiven odnos do turistov in turizma,
  • izobraževanje za turističnega vodnika oz. spremljevalca (izobraževanje za lokalnega turističnega vodnika turistične destinacije, tečaj za turistične vodnike pri Gospodarski zbornici Slovenije, izpiti za turistične vodnike in turistične spremljevalce pri Gospodarski zbornici Slovenije),
  • izdelava in promocija turističnih spominkov oz. izdelava idejne zasnove turističnih spominkov.

Programi morajo biti usklajeni z Občinskim razvojnim programom 2012 – 2025, sprejetim na 11. seja Občinskega sveta sklica 2010 - 2014 , dne 27.10.2011, ki je objavljen na spletni strani www.jesenice.si.

Priprava in izvedba prireditev ter druge aktivnosti, ki so povezane z organizacijo prireditve niso predmet tega razpisa.

2.     SKUPNA VIŠINA SREDSTEV

Sredstva za dodelitev so zagotovljena z  Odlokom o proračunu Občine Jesenice za leto 2013 (Ur. list RS št.105/12, z dne 27.12.2012) v višini 6.300,00€ in se porabijo le do te višine. Če sredstva po tem razpisu ne bodo razdeljena, ostanejo in jih Občina Jesenice porabi za namene podprograma 14039002 Spodbujanje razvoja turizma in gostinstva.
 

3.     POGOJI

Na razpis za sofinanciranje programov s področja turizma se lahko prijavijo turistična ter druga društva, katerih dejavnosti so namenjene tudi dejavnostim oz. programom, ki so predmet tega razpisa, in ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • da imajo sedež na območju občine Jesenice,
  • da imajo urejeno evidenco o članstvu, plačani članarini in ostalo dokumentacijo, kot to določa Zakon o društvih,
  • da imajo zagotovljene materialne, prostorske, kadrovske in organizacijske pogoje za realizacijo načrtovanih aktivnosti na področju turizma,
  • da imajo poravnane vse davke in druge zakonske in poslovne obveznosti,
  • da imajo v svojem aktu opredeljeno izvajanje dejavnosti, za izvedbo katere se prijavljajo na ta razpis  (velja za društva, ki niso turistična),
  • da so dejavnosti in storitve, ki jih prijavljajo na javni razpis, in katerih izvajanje je na ravni turističnega območja v javnem interesu, skladne z 21. členom Zakona o spodbujanju razvoja turizma;
  • da imajo za izvedbo vzdrževalnih del urejena soglasja z lastniki zemljišč, v kolikor ne gre za javno površino.

Za namen izobraževanja turističnega vodnika se lahko prijavijo tudi fizične osebe, s stalnim prebivališčem na območju občine Jesenice.  

4.     MERILA ZA DODELITEV SREDSTEV IN UPRAVIČENI STROŠKI

Administrativno pravilnost, preveritev izločitvenih pogojev ter ocenjevanje programov na podlagi meril bo izvedla razpisna komisija, ki jo imenuje župan. Merila so podrobneje opisana v delu D. Merila za izbor programov, ki so sestavni del razpisne dokumentacije.

Za upravičenost stroškov velja naslednje:

  1. Obdobje upravičenih stroškov je od 1.1.2013 do 11.11.2013.
  2. Upravičeni stroški so le tisti, ki se nanašajo na izvajanje turističnega programa na turističnem območju občine Jesenice.
  3.  V kolikor imajo prijavitelji status društva ali fizične osebe, je DDV lahko upravičen strošek. Prijavitelji, ki imajo status društva  ali fizične osebe, morajo prijavi predložiti tudi podpisano izjavo, da niso zavezanci za  DDV-ja in nimajo pravice odbijati vstopnega davka.
  4.  Potni stroški se priznajo v največjem znesku 100,00 € za posamezni turistični program in se obračunavajo v skladu z Zakonom za uravnoteženje javnih financ (Uradni list RS, št. 40/2012) in Aneks h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 40/2012).
  5. Strošek dela se za posamezni program prizna največ do 5,00 € bruto na uro, v največjem znesku 100,00 € za posamezni turistični program. Prostovoljno delo ni upravičen strošek in se šteje lahko kot lastni delež.
  6.  Stroški dnevnic se priznajo v največjem znesku do 112,00 € za posamezen turistični program in se obračunavajo v skladu z Zakonom za uravnoteženje javnih financ (Uradni list RS, št. 40/2012) in Aneks h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 40/2012).
  7.  Pri aktivnostih turističnega programa (npr. zloženke, časopis, spletna stran, table, oz. povsod kjer je le možno…) se za promocijo uporablja grb Občine Jesenice v skladu z Odlokom o grbu in zastavi  občine Jesenice (Ur. list RS št.56/2001, z dne 6.7.2001) ter izjava ˝Projekt sofinancira Občina Jesenice.˝ Grb je na voljo na spletni strani http://www.jesenice.si/sl/predstavitev-obcine/podatki-o-obini. S podpisano pogodbo se prijavitelju turističnega programa dovoljuje uporabo grba. V primeru, da prijavitelj ne uporablja grba in izjave, si sofinancer pridržuje pravico zmanjšanja deleža sofinanciranja v višini 10 % dodeljenih sredstev.
  8. Za izvajanje turističnega programa mora upravičenec zagotoviti vsaj 20% lastni delež. 

Višina sofinanciranja se izračuna na podlagi pridobljenih točk in vrednostjo posamezne točke. Razpoložljiva sredstva se delijo z vsoto vseh točk. Pripadajoča sredstva posameznega prijavitelja predstavljajo produkt števila točk in vrednosti točke.

Končno poročilo mora izvajalec oddati najkasneje 30 dni po končanju turističnega programa, najkasneje pa do 11.11.2013. Za vse navedene upravičene stroške v končnem poročilu mora izvajalec predložiti račun, pogodbo, drugo finančno listino in potrdilo o plačilu, ki dokazuje plačilo storitve oz. materiala. Za turistično izobraževanje se priloži tudi potrdilo o opravljenem izpitu oz. tečaju.

Turistični program se sofinancira do odstotka, določenega v sklepu in podpisani pogodbi. V primeru, da je vrednost predloženih računov v končnem poročilu za upravičene stroške nižja od višine stroškov, navedenih v Prijavnici, se izvajalcu turističnega programa sofinancira v višini, ki se določi na podlagi višine odstotka, ki je bil izvajalcu dodeljen s Sklepom Oddelka za gospodarstvo Občine Jesenice o dodelitvi sredstev, št. ________ z dne ____________. V primeru, da je vrednost predloženih računov za upravičene stroške višja od višine stroškov, navedenih v finančnem načrtu, se izvajalcu turističnega programa sofinancira največ do višine zneska v vrednosti.

5.     RAZPISNA DOKUMETACIJA IN INFORMACIJE

Razpisna dokumentacija vsebuje:

  1. Besedilo javnega razpisa
  2. Prijava
  3. Priloga
  4. Merila za izbor
  5. Pogodba o sofinanciranju
  6. Obrazci za končno poročilo
  7. Primer ovojnice

ali vsak delovni dan v času uradnih ur v sprejemni pisarni Občine Jesenice, Cesta železarjev 6, 4240 Jesenice. Razpisna dokumentacija se lahko posreduje tudi po elektronski pošti, na podlagi zahteve potencialnega prijavitelja, poslane na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Za vse dodatne informacije v zvezi z Razpisom se lahko  obrnete na Aleksandro Orel po telefonu 04 586 92 66 ali pa posredujete vprašanja po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

6.     ROK ZA ODDAJO VLOG  IN OBRAVANAVA VLOG

Vloga na razpis mora biti izpolnjena izključno na prijavnih obrazcih, ki so sestavni del razpisne dokumentacije in mora vsebovati vse zahtevane priloge oziroma dokazila, ki so navedene v razpisni dokumentaciji. Vsak turistični program se prijavi ločeno.

Rok za oddajo vlog je 22.3.2013. Vloge v zaprti ovojnici z oznako: "NE ODPIRAJ - Prijava na JR za sofinanciranje turističnih programov 2013 – sklic 322-2/2013" pošljite priporočeno (ali oddajte osebno) na naslov: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice. Na hrbtni strani mora biti naveden naziv in naslov prijavitelja.

Nepravilno označene in nepravočasno oddane vloge bodo zavržene. V roku prispele in pravilno označene vloge bodo ovrednotene po točkovnem sistemu v skladu z merili za oceno programov ter razpisanimi finančnimi sredstvi. Obravnava vlog ni javna in bo izvedena najkasneje v roku 6 delovnih dni po roku za predložitev vlog. Rok za dopolnitev vlog je 8 dni od vročitve poziva o dopolnitvi. Upravičenci bodo o dodeljenih sredstvih obveščeni najpozneje v roku 30 dni od odločitve pristojnega organa.

7.    
ROK IZVEDBE

Izbrani programi morajo biti izvedeni v letu 2013, najkasneje pa do 11.11.2013. Dodeljena sredstva za sofinanciranje programov s področja turizma morajo biti porabljena v letu 2013, v skladu s predpisi, ki določajo izvrševanje proračuna.

Podaljšanje projekta mora odobriti Oddelek za gospodarstvo na Občini Jesenice, ki vodi postopek javnega razpisa. Vlogo za podaljšanje projekta mora izvajalec oddati najkasneje do 30.9.2013.


8.    
SKLENITEV POGODBE

Občina bo z izvajalci izbranih programov sklenila pogodbe, v katerih bo določeno:

  • vsebina in obseg programa,
  • višina sredstev za dogovorjene programe,
  • določilo, da mora izvajalec ob nenamenski porabi sredstev, sredstva vrniti v proračun skupaj z zakonitimi zamudnimi obrestmi,
  • način in rok poročanja,
  • nadzor nad porabo sredstev in
  • druge medsebojne pravice in obveznosti.

Izbrani izvajalci morajo po opravljenih nalogah predložiti dokazila o izpolnitvi prevzetih obveznosti. Če izvajalci ne izpolnijo obveznosti, določenih s pogodbo, se jim za ta del programa ukinejo finančna sredstva.

Tomaž Tom Mencinger

Ž U P A N

Dodatne informacije

  • Veljavno od: 01-03-2013
  • Veljavno do: 11-11-2013
Prebrano 4713 krat Nazadnje urejano na petek, 06 december 2013 11:51

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave