Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

Feb 2023 23

Jeseniške novice, 24. februar 2023-3

Jeseniške novice, 24. februar 2023-3 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Pust združil Jesenice

Hrušičani so ponovno poskrbeli za nepozabno pustno dogajanje s Hruščanskim karnevalom. V povorki, ki se je vila od Hrušice do Čufarjevega trga in nazaj, je sodelovalo triindvajset vozov z različnimi vsebinskimi točkami, letošnja osrednja tematika pa je bil cirkus.

Svetovno prvenstvo v Planici

V Planici se je v torek začelo svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Z Jesenic do Rateč obiskovalce vozijo brezplačni avtobusi.

Zakladi iz zasebnih zbirk

V Kosovi graščini so razstavljeni zanimivi predmeti iz zasebnih zbirk osmih zbiralcev.

Ljubljančanka je postala Jeseničanka

Vlasta Martinčič je svojo strast do vzponov s Šmarne gore prenesla na Španov vrh nad Jesenicami.

Kaj prinaša lokalni energetski koncept

Občina Jesenice pripravlja nov lokalni energetski koncept. V prihodnjih desetih letih naj bi pri ogrevanju velik del fosilnih goriv nadomestili z obnovljivimi viri.

Prve izkušnje so pozitivne

V Zdravstvenem domu Jesenice so konec prejšnjega meseca uvedli zdravstvenoadministrativni center, najprej za dve ambulanti družinske medicin.

Festival glasbenih družin

Glasbena šola Jesenice je zadnjo januarsko soboto posvetila tradicionalnemu Festivalu družin, v okviru katerega se je predstavilo trideset družin.

Otroški kotiček v bolnišnici

Priseljenke so ustvarile izdelke v tehniki mozaik, družbeno odgovorni posamezniki in podjetja so jih kupili, z izkupičkom pa so uredili čarobni kotiček za otroke.

Drugi naslovi:

Voden ogled Jesenic, O stanju na deponiji, O načrtih na področju zdravstva, Priznanja kulturnim ustvarjalcem, Sotesko Vintgar odpirajo aprila, Zelo zadovoljni z obiskom smučišča, Wolt tudi na Jesenicah, Judo ni samo šport, Več zanimanja za daljne kraje, Petinsedemdeset let jeseniškega hokeja, Obisk vrhunskega športnega plezalca, Grelno gnezdece za novorojenčke, ...

Read 754 times Last modified on Friday, 24 February 2023 10:22

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave