Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

Mar 2023 10

Jeseniške novice, 10. marec 2023-4

Jeseniške novice, 10. marec 2023-4 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Spoštovani!

Vljudno vabljeni na osrednjo prireditev ob praznovanju praznika Občine Jesenice,

ki bo v ponedeljek, 20. marca 2023, ob 19.30 v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah.

Na slovesnosti bodo podeljena priznanja letošnjim občinskim nagrajencem – naziv častnega občana občine Jesenice bo prejel Jaka Jeraša, plakete Občine Jesenice Milica Berlot, mag. Lidija Dornig in Leopold Bizalj, priznanje za uspehe v času šolanja pa Zala Klarić.

Prisrčno dobrodošli.

Župan Občine Jesenice
mag. Peter Bohinec

Spoštovani občani in občanke občine Jesenice,

20. marca 1929 so Jesenice, takrat še trg, prejele mestne pravice in postale mesto. Štiriindevetdesetletna zgodovina mesta je zelo bogata, mesto je v tem času doživelo marsikaj, svoj preporod zadnja desetletja počasi doživlja tudi videz mesta. Marsikatera stvar nas še čaka, a eno je jasno – gremo naprej!

Spoštovane soobčanke in soobčani, ob 20. marcu, prazniku naše občine, vam iskreno voščim!

Župan Občine Jesenice
mag. Peter Bohinec

Dvajsetega marca praznujejo Jesenice

Na osrednji slovesnosti bo župan Peter Bohinec najvišje občinsko priznanje, naziv čas tni občan, podelil opernemu pevcu in učitelju solopetja, predanemu ljubiteljskemu kulturniku, pevcu v zborih in ponosnemu Jeseničanu Jaki Jeraši.

Jaka Jeraša, novi častni občan

»Pri nas doma se je vedno prepevalo,« pravi Jaka Jeraša, novi častni občan občine Jesenice.

Sladka karierna pot

Zgodba o ljubezni do ustvarjanja, peke in deljenja znanj – vse to predstavlja Petro Sodja z Blejske Dobrave.

Novi nadzorni odbor občine

Člani nadzornega odbora Občine Jesenice so: Darja Radić, Boris Grilc, Žiga Jereb, Boštjan Omerzel, Branka Modic Šmit, Anita Drvoderić in Igor Milosov.

Iskreno o izkušnji bitke z rakom

Na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin so gostili Inštitut Zlata pentljica, ki združuje mlade z izkušnjo raka. Med njimi je tudi Tinka Tonejc.

Pomladni dobrodelni koncert šole

Osnovna šola Koroška Bela v četrtek, 16. marca, pripravlja Pomladni dobrodelni koncert, izkupiček pa bodo namenili ureditvi šolskega atrija.

Fantje v dveh vaseh vlekli ploh

V Javorniškem Rovtu in v Planini pod Golico so letos neporočeni fantje spet vlekli ploh. Vleka ploha je star ljudski pustni običaj, ki se na vaseh prenaša iz roda v rod.

Drugi naslovi:

Odločitev o lokaciji bolnišnice do polletja,Tradicionalni Jožefov sejem na Stari Savi, Odgovori na pobude občinskih svetnikov, Občina Jesenice išče prostoferje, O pomoči smučiščem, Spomin na bombardiranje, Prenova železniške postaje še letos, Metalec »kamnov«, Svetovalnica za mlade v stiski, Najuspešnejši športni plezalec, Prenovljena trgovina Spar, Pomladni dobrodelni koncert šole, Vrtovi, parki in druge zelene površine, Kadrovska suša v ljubiteljskih vrstah, Veteransko gasilsko priznanje, Vodenja po mestu, Bilo je presneto odlično ...

Read 863 times Last modified on Friday, 10 March 2023 14:15

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave