Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

May 2024 31

Jeseniške novice, 31. maj 2024-7

Orkester praznuje

Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora je v letošnjem letu s podporo občin Jesenice in Kranjska Gora pripravil že kar nekaj zavidanja vrednih dogodkov v počastitev 150-letnice delovanja. Pretekli teden so praznovanje zaznamovali s slavnostno akademijo.

Mestni avtobusi le še do konca junija

Ker se na javni razpis za koncesijo ni nihče prijavil, bodo mestni avtobusi v jeseniški občini vozili le še do 30. junija. Na Občini Jesenice že iščejo rešitve za vzpostavitev novega modela krožnega javnega mestnega potniškega prometa.

Brezplačni vodeni vzpon po ferati Dobršnik

V soboto, 8. junija, Zavod za šport Jesenice v sklopu akcije Po jeseniških hribih 2024 organizira brezplačen voden vzpon po ferati Dobršnik.

Naj narcisa je Radovljičanka

Letošnja zmagovalka je postala Karin Brežan iz Radovljice, ki je priznala, da se je prijavila malo za šalo, malo zares.

Sobota obletnic pri Koči na Golici

V soboto, 11. maja, je pri Koči na Golici zazvenela polka Na Golici v izvedbi Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora.

Podžupanja odstopila, razpad koalicije

Podžupanja Sabina Mulalić je na seji občinskega sveta župana prosila za razrešitev. Gibanje Svoboda pa je izstopilo iz županove koalicije.

Gradnja povezovalne ceste se zamika

Na Direkciji za infrastrukturo so povedali, da je gradnja povezovalne ceste na Slovenskem Javorniku predvidena šele po letu 2025.

S čebelarstvom do evropske zmage

Srednja šola Jesenice je nedavno dosegla uspeh na evropski ravni v natečaju Mladi raziskovalci evropske kulturne dediščine.

Poslikala stene, omare, predmete

V razstavnem prostoru na Slovenskem Javorniku vse do 7. junija gostijo razstavo akademske slikarske Lee Svrzikapa.

Drugi naslovi:

Dela na Ulici Viktorja Kejžarja, Začenja se Jeseniško poletje, Praznični junij na Hrušici, Vabilo na srečanje z zamejskimi planinci, V ospredju problematika pomanjkanja parkirišč, Sprva si je želela klavir, Svet neskončne modrine v Doliku, S tujim trenerjem v novo sezono, Nogometna pomlad, Vsak dan pet ur za šahovnico, Sto let Društva GRS Jesenice, Sto let Društva GRS Jesenice, Ljudje, bodite radovedni, Juliana navdušila v Sarajevu, Vesoljsko popoldne, Razbijajo stereotipe, Blagoslovili motorje ...

Additional Info

Read 359 times Last modified on Thursday, 30 May 2024 15:56

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave