Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

May 2024 10

Jeseniške novice, 10. maj 2024-6

Majski dogodki med narcisami

V Turističnem društvu Golica v Planini pod Golico so skupaj z drugimi organizatorji veliko truda in prizadevanj vložili v priprave za izvedbo obsežnega programa v maju, mesecu narcis.

Počastitev obletnic pri Koči na Golici

V soboto, 11. maja, bo pri Koči na Golici glasbeno-planinsko slavje z vrhuncem ob 12. uri, ko bodo združeni godbeniki zaigrali znamenito Avsenikovo polko Na Golici.

Tudi letos izleti po jeseniških hribih

Na Jesenicah že nekaj let pripravljajo brezplačne vodene izlete po jeseniških hribih, s katerimi spodbujajo pohodništvo. Letos imajo v načrtu sedem izletov.

Spomini na mladost mesta

V Kosovi graščini so odprli novo stalno muzejsko razstavo z naslovom Mladost mesta rdečega prahu.

Jeseniško poletje 2024

V letošnjem poletju v sklopu Jeseniškega poletja 2024 na Jesenice prihajajo Hari Mata Hari, Crvena jabuka in Lidija Bačić.

Izredna seja o koncesiji

Na prvi izredni seji občinskega sveta so se občinski svetniki seznanili s poročilom o reviziji postopka sklenitve koncesijske pogodbe za oskrbo s toploto.

Iščejo rešitev za vrtec

V času rednega vpisa so v Vrtcu Jesenice prejeli 247 vlog, kar je bistveno več, kot je ta čas prostora. Na Občini Jesenice že iščejo rešitev, v igri sta dve lokaciji.

Sto let Stanislave Kelbl

Stanislava Kelbl je 20. aprila praznovala stoti rojstni dan. Zadnji dve leti živi pri hčeri v Lipcah, v jeseniški občini pa je bivala tudi pred letom 1991.

Mora biti les listavcev

Med 26. aprilom in 5. majem je na kopišču za Štefelinovo novino nad Koroško Belo ponovno zagorela oglarska kopa. Prižgala jo je Saša Sterle.

Drugi naslovi:

UV dezinfektor bo v uporabi junija, Blažijo stiske občanov, Začeli urejati Trg prijateljstva, Delavske pravice v ospredje, Za mir si moramo prizadevati vsi, Želimo močno piramido, Na napakah se učimo, Jeseniški drsalci z izjemnimi rezultati, Sto let društva GRS Jesenice, Donacija pediatriji, Malčke navdušujejo za gibanje, Že sedmi Dan zdravja, Jeklene vezi med nami, Udarni zvoki godbenikov, ...

Additional Info

Read 429 times Last modified on Thursday, 09 May 2024 15:44

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave