Skok na osrednjo vsebino

Novice

Dec 2016 14

Jesenice že v prazničnem sijaju

Prve novoletne lučke so prižgali na Miklavžev večer, letošnja novost pa bo dva tisoč metrov svetlečih zaves in verig med restavracijo Ejga in Gimnazijo Jesenice.

"Po dolgih letih smo se za letošnji praznični december odločili, da osvežimo praznično razsvetljavo, za kar smo namenili deset tisoč evrov proračunskih sredstev," je povedal podžupan Miha Rebolj

o tem, kako bodo letos v prednovoletnem času okrašene Jesenice. Glavna novost je kar okrog dva tisoč metrov novih svetlečih zaves in verig, ki jih bodo namestili na delu mesta med restavracijo Ejga in Gimnazijo Jesenice. Prve praznične lučke so prižgali na Miklavžev večer, v teh dneh pa bodo postopoma prižgali še ostale.

"Naša želja je, da bi s postopno, a sistematično osvežitvijo praznične razsvetljave pripomogli k dvigu samopodobe ter rasti pozitivnega mestnega vzdušja," je povedal podžupan Rebolj.

Mnoge občane tudi zanima, kako bo letos poskrbljeno za praznično zabavo. Za organizacijo prednovoletnega dogajanja bo poskrbelo Društvo za razvoj turizma Jesenice. Kot je povedal predsednik Andraž Sodja, nekatere podrobnosti še usklajujejo, naj bi pa 28. decembra potekala parada športnikov, ki je bila lani odlično obiskana, in koncert Gajst'n Banda. V četrtek, 29. decembra, načrtujejo otroški dan, v petek, 30. decembra, pa v sodelovanju z Zvezo društev prijateljev mladine Jesenice obisk Dedka Mraza. Silvestrovanje bo potekalo v pokritem prireditvenem prostoru na Stari Savi, za zabavo pa bo igral Zahod Band. Posebno silvestrovanje pa se obeta tudi v Gledališču Toneta Čufarja, kjer bo ekskluzivni gala silvestrski koncert imela Helena Blagne.
 

Read 2243 times Last modified on Wednesday, 14 December 2016 14:31

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave