Skok na osrednjo vsebino

Novice

Oct 2019 24

Meritve krvnega sladkorja, holesterola in krvnega pritiska v KS Plavž

Meritve krvnega sladkorja, holesterola in krvnega pritiska v KS Plavž Foto: KS Plavž

Tudi letos smo v KS Plavž, skupaj z Društvom diabetikov Jesenice, organizirali  brezplačne meritve krvnega sladkorja, holesterola in krvnega pritiska. Akcija je potekala 22. oktobra v prostorih Krajevne skupnosti Plavž in je bila namenjena vsem prebivalcem krajevne skupnosti.

Meritev se je udeležilo 47 krajanov, od tega 36 žensk in 11 moških. Zelo velikih odstopanj od normalnih vrednosti ni bilo zaznati, nekoliko povečane vrednosti pa so bile ugotovljene pri 19 testirancih, ki so jih članice Društva diabetikov tudi napotile na kontrolo k svojemu osebnemu zdravniku.  V 10 primerih so bile ugotovljene povečane vrednosti krvnega pritiska, pri 8 udeležencih krvnega sladkorja in pri 1 holesterola.

S takimi in drugimi podobnimi akcijami želimo v krajevni skupnosti  poudariti pomen KS za krajane in seveda, kar je najbolj pomembno, prispevati delček k zgodnjemu odkrivanju bolezni, za katere niso potrebne zahtevne in drage preiskave.

Ob tej priliki se zahvaljujemo tudi Društvu diabetikov in njihovim članicam - prostovoljkam, ki so letos že 5 leto izvajale meritve.

Read 1289 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave