Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

May 2016 18

Vabljeni na zaključno konferenco projekta »Čili in zdravi starosti naproti«

Ljudska univerza Jesenice, kot nosilec projekta 3fit - »Čili in zdravi starosti naproti«, financiranega iz Norveškega finančnega mehanizma, vabi na zaključno konference projekta, ki bo v sredo, 25. 5. 2016, v dvorani Kolpern na Jesenicah.


Glavni namen konference je predstaviti potek in rezultate projekt 3fit s poudarkom na strategiji ohranjanja zdravja starejših, ki jo v okviru projekta pripravljajo partnerske občine. V projektu namreč na osnovi rezultatov pilotne izvedbe v projektu 3fit nastaja strategija ohranjanja zdravja starejših za sedem zgornjegorenjskih občin – Kranjska Gora, Jesenice, Žirovnica, Bled, Gorje, Bohinj in Radovljica.

Glavni cilj projekta 3FIT je promocija zdravja med starejšimi prebivalci zgornje Gorenjske. Prebivalstvo se stara – na zgornjem Gorenjskem število starejših od 55 let, ki so ciljna skupina projekta, dosega že tretjino populacije. Ključni vzrok za nastanek kroničnih bolezni, ki zmanjšujejo število zdravih let življenja, kljub temu da se življenjska doba podaljšuje, je nezdrav življenjski slog. 

Projekt zajema celostno reševanje te problematike, saj je bil v projektu razvit in izveden program ohranjanja zdravja starejših v obliki izobraževanj, vadb in delavnic, tako pa so izvajalci projekta zagotovili uvedbo sprememb v življenjskem slogu starejših, tako umsko kot tudi telesno in duševno. Vključevanje starejših v program je temeljilo na individualnem pristopu in tako upoštevalo individualne potrebe in omejitve vsakega posameznika. Program ohranjanja zdravja je bil izveden na sedmih različnih lokacijah, s čimer je bil starejšim zagotovljen lažji dostop. V projekt so vključene vse občine, društva upokojencev, domovi za starejše in organizacije za izobraževanje odraslih, ki delujejo na zgornjem Gorenjskem, kar pomeni, da je bila vzpostavljena mreža, ki zagotavlja učinkovito, strokovno in trajnostno izvajanje programa ohranjanja zdravja starejših.

Program konference objavljamo v priponki.

Več o projektu si lahko preberete na: http://lu-jesenice.net/3fit-projekt/

 

PRIJAVA

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, ki je dostopen na: http://lu-jesenice.net/3fit-projekt/prijava-na-zakljucno-konferenco/

Read 2527 times Last modified on Thursday, 07 July 2022 13:01

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave