Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Jan 2017 20

Dimnikarska dejavnost - Seznam dimnikarskih družb in dimnikarjev

Dimnikarska dejavnost - Seznam dimnikarskih družb in dimnikarjev mop.gov.si

Ministrstvo za okolje in prostor seznama dimnikarskih družb in dimnikarjev objavlja v skladu z Zakonom o dimnikarskih storitvah (Uradni list RS, it. 68/16, v nadaljevanju: ZDimS). Gre za prvi seznam, ki je pripravljen na podlagi seznamov izdanih ter dokončnih dovoljenj in licenc, ki so ga ministrstvu sporočile upravne enote, ki licence in dovoljenja podeljujejo. Seznam bo sproti, praviloma vsaj tedensko, ažuriran.

Iz seznama dimnikarskih družb lahko uporabniki dimnikarskih storitev odslej izberejo dimnikarsko družbo za opravljanje storitev na njihovi kurilni napravi. Uporabniki lahko dimnikarsko družbo za opravljanje dimnikarskih storitev na njihovi kurilni napravi za obdobje najmanj 12 mesecev izberejo najkasneje do 30. junija 2017.

V primeru, da do takrat izbora ne opravijo, se šteje, da so izbrali izvajalca, ki je na dan 31. decembra 2016 opravljal obvezno državno gospodarsko javno službo izvajanja meritev, pregledovanja in čiščenja kurilnih naprav, dimnih vodov in zračnikov zaradi varstva okolja in učinkovite rabe energije, varstva človekovega zdravja in varstva pred požarom na območju, na katerem se nahaja njihova mala kurilna naprava, pod pogojem, da jo ta izvajalec pridobil dovoljenje za opravljanje dimnikarskih storitev.

Objava seznama hkrati pomeni, da lahko dimnikarske storitve odslej opravljajo zgolj le družbe s pridobljenim dovoljenjem po ZDimS, izvajajo pa dimnikarji s pridobljeno licenco, torej družbe in dimnikarji z danes objavljenih seznamov.

Povezava do vira objave in seznama: www.mop.gov.si/si/delovna_podrocja/dimnikarska_dejavnost

Read 3768 times Last modified on Friday, 20 January 2017 12:02

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave