Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Sep 2021 24

Novice z 13. redne seje KS Plavž

Člani sveta KS so na 13. redni seji sveta, ki je potekala, 22. septembra 2021, ugotovili, da so bili vsi sklepi 12. seje realizirani.

Predsednica je podala informacijo o aktivnostih med obema sejama. Ob prazniku krajevne skupnosti so 2. 7. 2021 izvedli proslavo, na kateri so podelili priznanje krajanu Božidarju Gašperinu. V okviru praznovanja so organizirali pohod po stari Rudni poti do Betela, katerega se je udeležilo 27 krajank in krajanov. Aktivno je delovala tudi Komisija za ocvetličevanje pri izbiri najlepše urejenih balkonov in okolic zgradb.  Tudi letos so v juniju in juliju obiskali naši dve krajanki, stari 101 in 103 leta.

V nadaljevanju je svet obravnaval aktivnosti do konca leta in se dogovoril za naslednje:

  • na osnovi predloga Komisije za ocvetličenje je svet KS potrdil seznam 45 krajank in krajanov, ki imajo najlepše urejene balkone. Glede na epidemiološko situacijo in s tem določene omejitve, se je svet odločil, da se ne organizira srečanja, pač pa, da se krajevna skupnost predlaganim kandidatom pisno zahvali za njihovo prizadevanje.
  • svet KS se je kljub epidemiološki situaciji odločil, da skupaj z Društvom diabetikov, ob poostrenih ukrepih, izvede meritve krvnega sladkorja, holesterola in pritiska, in sicer v sredo, 13. 10. 2021, od 9.00 do 12.00 ter od 13.00 do 16.00 v prostorih krajevne skupnosti.

Članom je bila posredovana tudi informacija o predlogu finančnega plana za leto 2022/2023 ter informacija o rezultatih glasovanja ob participativnem proračunu za leti 2022 in 2023.

Svet KS Plavž je sprejel tudi odločitev, da skušajo v mesecu decembru, v oziru na takratno epidemiološko situacijo, organizirati srečanje in obdaritev krajanov, starih 80 let in več, ki jih je po njihovi oceni več kot 300.

V nadaljevanju so člani sveta posredovali tudi pobude v zvezi z uničevanjem tujerodnih invazivnih rastlin, postavitvijo zaščitne ograje ob železniški progi, obrezom dreves ob javni razsvetljavi in sanacijo pločnika ob Tavčarjevi cesti.

Read 548 times Last modified on Monday, 27 September 2021 09:35

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave