Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Dec 2023 07

Lesen objekt na Blejski Dobravi je zgrajen, gasilci in KS ga že lahko uporabljajo

Občina Jesenice je zaključila projekt gradnje nezahtevnega objekta ob vaškem jedru na Blejski Dobravi. Konec novembra je leseno kočo predala v uporabo krajevni skupnosti. Ob prevzemu nove pridobitve so se zbrali predstavniki naročnika, financerja izvajalca in krajevne skupnosti. Objekt je sicer namenjen hrambi različne opreme za potrebe kulturnih dogodkov in vaj prostovoljnega gasilskega društva. Uradno odprtje oz. obeležitev zaključka investicije bo na praznik sv. Štefana, 26. decembra, ko na Blejski Dobravi praznujejo tradicionalno žegnanje konj.

Izgradnja omenjenega objekta je potekala v okviru operacije Živa dediščina. Projekt se je pričel avgusta 2021 s prijavo na javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino LAS Gorenjska košarica za obdobje 2014-2020. Občina Jesenice je novembra 2022 z odločbo dobila pravico do sredstev sofinanciranja od Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja. Nato je občina v letu 2023 izvedla javno naročilo, na podlagi katerega je bil izbran izvajalec Kovinar – gradnje ST, d. o. o.

Vrednost projekta Živa dediščina znaša 117.025,49 € z DDV, od katere je Občina Jesenice financirala 74.845,46 €, sredstva sofinanciranja pa predstavljajo 42.178,03 €.

S postavitvijo objekta je območje vaškega jedra v celoti urejeno, nova lesena koča pa je prispevala k njegovi uporabni vrednosti. To območje sicer že več let krajanom in drugim obiskovalcem predstavlja osrednji prostor za srečevanje ter druženje ob različnih dogodkih in prireditvah. S postavitvijo objekta pa je prostor dobil še privlačnejšo podobo in upamo, da bo dobro služil svojemu namenu.

Projekt Živa dediščina delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop CLLD (lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost).

Read 444 times Last modified on Thursday, 07 December 2023 15:24

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave