Skok na osrednjo vsebino

Javni razpisi

Aug 2022 03

Javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta občinski redar

Številka:             110-8/2022
Datum:               3. 8. 2022

Občina Jesenice v soglasju z občinami soustanoviteljicami Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica v skladu z 58. členom Zakona o javnih uslužbencih -ZJU (Ur. list RS, št. 63/07 – uradno prečiščeno besedilo, 65/08, 69/08 – ZTFI-A, 69/08 – ZZavar-E, 40/12 – ZUJF, 158/20 – ZIntPK-C, 203/20 – ZIUPOPDVE in 202/21 – odl. US) objavlja javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta v MIR št. 6:

OBČINSKI REDAR
(šifra delovnega mesta: C065005)

Kandidati, ki se bodo prijavili na prosto delovno mesto, morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

  • imeti morajo najmanj srednjo strokovno izobrazbo – 15001 ali srednjo splošno izobrazbo – 15002,
  • najmanj 6 mesecev delovnih izkušenj,
  • opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv,
  • opravljen preizkus znanja za vodenje in odločanje v prekrškovnem postopku,
  • opravljen preizkus znanja za opravljanje nalog občinskega redarstva in za uporabo pooblastil občinskega redarja,
  • znanje uradnega jezika,
  • vozniški izpit B kategorije,
  • znanje uporabe računalnika (urejevalnik besedil, delo s preglednicami),
  • imeti morajo državljanstvo Republike Slovenije,
  • ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ne smejo biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev,
  • zoper njih ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Kot delovne izkušnje se šteje delovna doba na delovnem mestu, za katero se zahteva ista stopnja izobrazbe in čas pripravništva v isti stopnji izobrazbe, ne glede na to, ali je bilo delovno razmerje sklenjeno oziroma pripravništvo opravljeno pri istem ali pri drugem delodajalcu. Za delovne izkušnje se štejejo tudi delovne izkušnje, ki jih je javni uslužbenec pridobil z opravljanjem del na delovnem mestu, za katero se zahteva za eno stopnjo nižja izobrazba, razen pripravništva v eno stopnjo nižji izobrazbi. Kot delovne izkušnje se upošteva tudi drugo delo na enaki stopnji zahtevnosti, kot je delovno mesto, za katero oseba kandidira, pri čemer se upošteva čas opravljanja takega dela in stopnja izobrazbe. Delovne izkušnje se dokazujejo z verodostojnimi listinami, iz katerih sta razvidna čas opravljanja dela in stopnja izobrazbe.

Pri izbranem kandidatu se bo preverjalo, ali ima opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv. V nasprotnem primeru bo moral izbrani kandidat najpozneje v enem letu od sklenitve pogodbe o zaposlitvi opraviti usposabljanje, na katero ga bo napotil predstojnik, v skladu s prvim odstavkom 89. člena Zakona o javnih uslužbencih.

Pri izbranem kandidatu se bo preverjalo tudi, ali ima opravljen preizkus znanja za vodenje in odločanje v prekrškovnem postopku ter preizkus znanja za opravljanje nalog občinskega redarstva in za uporabo pooblastil občinskega redarja. V nasprotnem primeru bo moral izbrani kandidat navedene preizkuse, v skladu z drugim odstavkom 22. člena Zakona o občinskem redarstvu, opraviti najkasneje v enem letu od sklenitve pogodbe o zaposlitvi. Dokler občinski redar ne opravi strokovnega usposabljanja in preizkusa znanja, je v skladu s prvim odstavkom 22. člena Zakona o občinskem redarstvu, občinski redar – pripravnik.

Delovno področje:

  • opravljanje nalog in izvajanje pooblastil v skladu z določili Zakona o občinskem redarstvu
  • izvajanje nalog skladno s prioritetami, ki so določene z občinskimi programi varnosti občin ustanoviteljic
  • vodenje postopka o prekršku in izdaja plačilnega naloga
  • vodenje enostavnih upravnih postopkov na I. stopnji
  • opozarjanje fizičnih in pravnih oseb o ugotovljenih nepravilnostih
  • nadzor nad izvajanjem zakonov in odlokov občin ustanoviteljic ter izvajanje pooblastil iz stvarne ristojnosti občinskega redarstva
  • vodenje predpisanih in internih evidenc s področja redarstva ter priprava poročil
  • priprava enostavnih gradiv
  • druge naloge s področja občinskega redarstva.

Prijava (prijavni obrazec je priložen besedilu javnega natečaja) mora obvezno vsebovati:

  1. obrazec za prijavo, ki je priloga tega javnega natečaja, in iz katerega mora biti razvidno:
  • izpolnjevanje pogoja glede zahtevane izobrazbe (razvidna mora biti stopnja in smer izobrazbe, datum (dan, mesec, leto) zaključka izobraževanja ter ustanova, na kateri je bila izobrazba pridobljena); kandidat lahko priloži tudi fotokopijo diplome;
  • izpolnjevanje pogoja glede zahtevanih delovnih izkušenj (opis naj vsebuje navedbo delodajalca, skupen čas trajanja dela, kandidat naj navede datum (dan, mesec, leto) sklenitve in datum (dan, mesec, leto) prekinitve delovnega razmerja pri posameznem delodajalcu, ter kratko opiše delo ( z navedbo stopnje zahtevnosti del in nalog, npr. ali gre za 5., 6., 7. stopnjo zahtevnosti oz. ravni), ki ga je opravljal pri tem delodajalcu),
  1. pisno izjavo o opravljenem usposabljanju za imenovanje v naziv, opravljenem preizkusu znanja za vodenje in odločanje v prekrškovnem postopku ter opravljenem preizkusu znanja za opravljanje nalog občinskega redarstva in za uporabo pooblastil občinskega redarja,
  2. pisno izjavo o znanju uradnega jezika, opravljenem vozniškem izpitu B kategorije in znanju uporabe računalnika,
  3. izjavo kandidata, da
  • je državljan Republike Slovenije,
  • ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in da ni bil obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev,
  • zoper njega ni bila vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti,
  1. izjavo, da za namen tega natečajnega postopka dovoljuje Občini Jesenice pridobitev podatkov iz prejšnje točke iz uradne evidence.

Zaželeno je, da prijava vsebuje tudi kratek življenjepis, ter da kandidat v tej navede tudi druga znanja in veščine, ki jih je pridobil.

V izbirni postopek se bodo v skladu z 21. členom Uredbe o postopku za zasedbo delovnega mesta v organih državne uprave in v pravosodnih organih (Uradni list RS, št. 139/06 s spr.) uvrstili le kandidati, ki izpolnjujejo natečajne pogoje. Natečajna komisija bo preverila izpolnjevanje pogojev prijavljenih kandidatov na podlagi priloženih in pridobljenih potrdil, dokazil in izjav. Izbirni postopek bo potekal v dveh fazah, kjer se bo v prvi fazi upoštevalo predvsem izpolnjevanje formalnih pogojev. Kandidati, ki bodo izpolnjevali formalne pogoje, bodo uvrščeni v drugi krog izbirnega postopka in bodo povabljeni na osebni razgovor.

Izbrani kandidat bo delo opravljal v prostorih Medobčinskega inšpektorata in redarstva, C. železarjev 6 in 6a, Jesenice, v prostorih drugih občin soustanoviteljic Medobčinskega inšpektorata in redarstva in na terenu  oziroma na območju občin Jesenic, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica. Izbrani kandidat bo delo opravljal v nazivu občinski redar III, z možnostjo napredovanja v višji naziv občinski redar II in I. Delovno razmerje bo sklenjeno za nedoločen čas ter s polnim delovnim časom, s 3-mesečnim poskusnim delom.

Kandidati vložijo prijave v pisni obliki, ki jo pošljejo v zaprti ovojnici z označbo " javni natečaj , št. 110-8/2022 –  občinski redar - MIR« na naslov: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice in sicer v roku 13 dni po objavi na spletni strani Občine Jesenice ter na Zavodu RS za zaposlovanje, to je do vključno 16. 8. 2022. Za pisno obliko prijave šteje tudi elektronska, poslana na naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pri čemer veljavnost prijave ni pogojena z elektronskim podpisom.

Kandidati bodo o izbiri pisno obveščeni. Informacije o izvedbi javnega natečaja lahko dobite na telefonski številki 04 5869 231 (Alenka Justin), 04 5869 301 (Gregor Jarkovič) in elektronskem naslovu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Obvestilo o končanem postopku bo objavljeno na spletni strani Občine Jesenice www.jesenice.si.

V besedilu javnega natečaja uporabljeni izrazi, zapisani v moški spolni slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.

Additional Info

  • Veljavno od: 3. 8. 2022
  • Veljavno do: 16. 8. 2022
Read 775 times Last modified on Friday, 30 September 2022 15:10

Aktualno: Javna naročila, razpisi in objave