Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2015 10

Promocijska akcija »Razvajaj se v mestu« uspešno organizirana že drugič

Minuli konec tedna, ob dnevu žena, je Občina Jesenice organizirala promocijsko akcijo pod imenom Razvajaj se v mestu. Akciji se je pridružilo 23 lokalnih ponudnikov, udeleženci akcije pa so se lahko udeležili tudi dveh kulturnih dogodkov, tj. zabavno–plesnega večera v dvorani OŠ Toneta Čufarja Jesenice in slovensko–dalmatinskega večera v Kinu Železar Jesenice.

Akcija se je prvič izvajala že lani, letos pa se je Občina Jesenice odločila za nadaljevanje in nadgradnjo, in sicer v okviru Združenja za management mestnih središč, ki poleg naše občine vključuje še Občino Naklo ter Mestne občine Kranj, Ljubljana, Celje, Velenje in Koper. Namen akcije Razvajaj se v mestu je bilo spodbujanje povezovanja lokalnih ponudnikov (trgovcev, obrtnikov, gostincev in drugih malih podjetnikov), oblikovanje, promocija in trženje skupne konkurenčne ponudbe, spodbujanje potrošnikov k nakupovanju pri lokalnih ponudnikih in obdarovanje z izdelki in storitvami, ki jih najdemo v domačem okolju, ter s povezovanjem doseči večjo atraktivnost ponudbe in živahnejši mestni utrip.

V letu 2015 je k sodelovanju v akciji pristopilo 23 lokalnih ponudnikov, udeležiti pa se je bilo možno tudi dveh kulturnih dogodkov. Prvi je bil zabavno–plesni večer, ki se ga je v soboto v dvorani OŠ Toneta Čufarja Jesenice udeležilo približno 60 udeležencev. Zbrane je zabavala glasbena skupina Šexpir, za pogostitev pa so poskrbele članice Društva podeželskih žensk pod Golico in Stolom, ki so za udeležence pripravile domač kruh, piškote, suho sadje in druge dobrote, svojo ponudbo pa so dopolnile s predstavitvijo v narodnih nošah in prikazom ročnih spretnosti. V nedeljo je polna Kino dvorana Železar lahko uživala v slovensko–dalmatinskem večeru s Tanjo Zajc Zupan, Klapo Gallus in pevko Tejo Saksida, ki so pričarali čisto poseben večer s prepletom zvoka citer, mandolin in petja.

Promocijsko akcijo ocenjujemo kot uspešno, zato načrtujemo, da jo bomo naslednje leto še nadgradili in občankam (in tudi občanom) ponudili še bolj atraktivno vsebino.

Celotno poročilo o promocijski akciji objavljamo v prilogi.

Prebrano 1566 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:28

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave