Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2015 17

Župan ob njenem rojstnem dnevu obiskal drugo najstarejšo Jeseničanko

Foto: Andraž Sodja Foto: Andraž Sodja

V Zavodu svetega Martina v Srednji vasi v Bohinju je v ponedeljek svoj 105. rojstni dan praznovala najstarejša stanovalka doma, Jeseničanka Frančiška Možina, ki jo je ob tej priložnosti obiskal tudi župan Tomaž Tom Mencinger.

Srednja vas – V Zavodu svetega Martina v Bohinju je bil v ponedeljek prav poseben dan, saj je rojstni dan praznovala najstarejša stanovalka Frančiška Možina. Možinova se je rodila v Kamnjah v Bohinju, po poroki pa se je z možem preselila na Jesenice, natančnejše Podmežaklo. Zaposlena je bila v psihiatrični bolnišnici v Begunjah, v dom svetega Martina pa se je preselila pred šestimi leti, ko si je pri nesrečnem padcu zlomila kolk.

Vse od prihoda v dom je najstarejša stanovalka doma in edina stanovalka starejša od sto let. Kot je povedala socialna delavka Alenka Zorč, so jo v letošnjem letu nekoliko zdelale viroze, vendar ocenjujejo, da se njeno zdravje kljub častitljivi starosti ni bistveno poslabšalo. Možinova ostaja pravi fenomen, saj je kljub visoki starosti edina stanovalka doma, ki ostaja popolnoma brez zdravil oziroma jih dobiva po potrebi ob hujših boleznih. Zaradi slabega sluha težko komunicira, giblje pa se le z invalidskim vozičkom, še vedno pa rada bere. Po besedah Zorčeve je zelo rada zunaj, poskušajo ji omogočiti čim več gibanja, redno pa jo obiskujejo tudi svojci, obiskov katerih je izjemo vesela.

Ob visokem jubileju sta ji čestitala tudi direktor doma Jože Cerkovnik in jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, ki ji je prinesel tudi sladko darilo, obiskale so jo tudi nekdanje sodelavke iz psihiatrične bolnišnice v Begunjah. Frančiška Možina je druga najstarejša Jeseničanka ob Kristini Tarman, ki je stopeti rojstni dan praznovala decembra lani.

Prebrano 1520 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave