Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2019 25

Srečanje izvajalcev socialnovarstvenih storitev s predstavniki javnih zavodov in nevladnimi organizacijami v občini Jesenice

Občina Jesenice in jeseniška enota Centra za socialno delo Gorenjska sta danes v Kolpernu organizirala srečanje izvajalcev socialnovarstvenih storitev in javnih pooblastil s predstavniki javnih zavodov, humanitarnih organizacij in društev, ki se pri svojem delu neposredno srečujejo z reševanjem socialne in tudi zdravstvene problematike prebivalcev občine Jesenice. Tovrstno skupno srečanje sicer že vrsto let poteka vsaj enkrat letno, njegov namen pa je pregled in osvetlitev dejavnosti in programov posameznih organizacij, zaznavanje morebitnih novih pojavov, težav in trendov ter stisk občanov.

V prvem delu srečanja so udeleženci na kratko predstavili svoja opažanja glede socialnovarstvene, zdravstvene ter tudi vzgojne situacije v občini, v zaključnem delu pa so na podlagi ugotovitev oblikovali predlog načrtovanja nadaljnjih aktivnosti. Izpostavljena je bila pomembnost nadaljnjega oblikovanja oziroma razvoj in nadgradnja programov in projektov s področja preventive za različne skupine prebivalstva (otroci, mladina, družine, starejši, različne ranljive skupine prebivalstva, medgeneracijsko povezovanje …), ki jih zavodi oz. organizacije ter društva na območju občine Jesenice že izvajajo poleg svojega rednega dela in se pri tem – glede na izkazane potrebe oziroma problematiko – medsebojno povezujejo in sodelujejo. Hkrati je bil poudarjen tudi pomen prostovoljnega dela, saj prostovoljci v društvih in organizacijah redno opravljajo pomembno delo na terenu ter na različnih področjih dela oziroma življenja, kot so izobraževanje, mladinska dejavnost, socialno varstvo, zdravstvo, kultura, šport in drugo.

Vsem udeležencem se s strani Občine Jesenice iskreno zahvaljujemo tako za današnji konstruktiven pogovor kot tudi za siceršnje odlično sodelovanje ter opravljeno delo na različnih področjih družbenega življenja.

Prebrano 1945 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave