Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2023 10

Pred začetkom nove sezone v Pinei obnovljeni še dve hišici

Otroško letovišče Pinea, ki je v lasti občin Jesenice, Žirovnica in Kranjska Gora, bo že v kratkem pričakalo prve skupine otrok v letošnji sezoni. Da bo njihovo letovanje še prijetnejše, smo skupaj s sosednjima občinama poskrbeli za obnovo še dveh lesenih hišic, Zveza društev prijateljev mladine Jesenice pa je poskrbela za ureditev novega košarkarskega igrišča.

Otroško letovišče Pinea v naravi sicer predstavlja 21 počitniških hišic ter kompleks, v katerem so restavracija, sanitarije in pralnica. Večina počitniških hišic je montažnih (lesenih) in so bile večinoma zgrajene dobrih 50 let nazaj, dva objekta pa sta zidana. Za vzdrževanje hišic je v celotnem obdobju skrbela Zveza društev prijateljev mladine Jesenice v sodelovanju z Občino Jesenice, vendar je bilo kljub temu potrebno pristopiti k bolj celoviti ureditvi le-teh.

Dve hišici sta bili tako obnovljeni v letu 2021, lani štiri, pred kratkim pa se je končala še obnova sedme in osme. Vse obnovljene hišice imajo tudi nove postelje. Obnovo preostalih hišic v letovišču načrtujemo v prihodnjih letih.

Prebrano 305 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 03 julij 2023 20:23

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave