Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2023 14

V Državnem svetu o lokaciji gorenjske regijske bolnišnice

V ponedeljek je v Državnem svetu potekal posvet o lokaciji nove gorenjske regijske bolnišnice. Da mora ta nujno ostati na Jesenicah, vlagati pa bi morali v kader, ne le v zidove, je bilo ponovno stališče jeseniškega župana mag. Petra Bohinca.

Državni svet je v ponedeljek organiziral posvet o lokaciji nove gorenjske regijske bolnišnice. Kot je znano, naj bi država do poletja sprejela odločitev o tem kje postaviti novo gorenjsko regijsko bolnišnico, v Radovljici, Kranju ali na Jesenicah. Na posvetu so razpravljali o vseh treh lokacijah, svoje projekte in argumente za gradnjo regijske bolnišnice v njihovi občini pa so predstavili tudi vsi trije župani: jeseniški mag. Peter Bohinec, kranjski Matjaž Rakovec in radovljiški Ciril Globočnik.

Mag. Peter Bohinec je ponovno izpostavil vse argumente, zaradi katerih bolnišnica mora ostati na Jesenicah. Med ključnimi argumenti je tudi ta, da bolnišnica na Jesenicah dejansko že obstaja, poleg nje pa ležijo tudi zemljišča, na katerih je možna širitev bolnišnice. Med njimi je t. i. Šrancov travnik, katerega delna lastnica je Občina Jesenice, deloma pa je še v zasebni lasti, tečejo pa že priprave na začetek postopka sprejema Občinskega podrobnega prostorskega načrta Bolnišnica vzhod, ki zajema celotno območje Šrancovega travnika. Območje je po Občinskem prostorskem načrtu namenjeno za inštitute, zanj pa je potrebno sprejeti Občinski podrobni prostorski načrt za širitev bolnišnice in druge institucije v povezavi z zdravstvom in socialnim varstvom. Župan je poleg tega poudaril tudi, da bi morali ob pomanjkanju zdravstvenega kadra nujno vlagati tudi v kader, ne le v zidove.

Čeprav so se vsi prisotni strinjali, da je nova regijska bolnišnica potrebna in poudarili, da mora vlada čim prej sprejeti odločitev o lokaciji, da bodo lahko stekle vse potrebne aktivnosti za gradnjo, pa ni bilo slišati stališča Ministrstva za zdravje, saj se posveta ni udeležil noben predstavnik ministrstva.

Državni svet je sprejel sklepe, s katerimi bo vlado pozval k odločitvi do poletnih počitnic.

Posnetek celotnega posveta si lahko ogledate TUKAJ.

Prebrano 333 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 19 junij 2023 14:29

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave