Skok na osrednjo vsebino

Novice

jul  2023 04

Praznično v KS Plavž

Krajevna skupnost Plavž je s 7500  prebivalci in prebivalkami največja v občini Jesenice. Pred letom 2014 so v tem delu mesta delovale tri krajevne skupnosti, potem pa so se prebivalci na referendumu odločili za skupno eno, predvsem zaradi zmanjšanja stroškov.

Med prijetnejšimi dogodki je vsakoletno praznovanje krajevnega praznika. Letos so v petek, 30. junija v spominskem parku na Plavžu najprej pripravili prireditev, ki je bila letos bolje obiskana kot v preteklih letih. Predsednik sveta krajevne skupnosti Adis Medić je v nagovoru poudaril, da se člani sveta predvsem prizadevajo za  ustvarjanja okolja, kjer se bodo vsi krajani dobro počutili, od otrok do starejših. Izrazil je upanje, da bodo vendarle začeli uspešneje reševati največji problem, pomanjkanje parkirišč. Župan občine Jesenice Peter Bohinec je poleg pozdravnih besed predstavil načrte na območju Plavža kjer se odpirajo možnosti za povečanje parkirnih mest. Skupaj s predsednikom KS Adisom Medićem je podelil letošnji priznanji krajevne skupnosti.  Ivanka Zupančič ga je prejela za  dolgoletno aktivno in zavzeto delo na več področjih. Na Plavžu najprej kot predsednica v  KS Cirila Tavčarja in potem kot predsednica skupne KS Plavž. Vedno je bila pripravljena pomagati pri reševanju različnih problemov krajanov. Njene velike zasluge so na področju prostovoljstva in pomoči v humanitarnih organizacijah, predvsem Rdečem križu in akcijah na področju zdravstva.  Predsednik in poveljnik Robert Presterel je priznanje prevzel v imenu  Prostovoljnega  gasilskega  društva Jesenice za dolgoletno in zvesto sodelovanje s krajevno skupnostjo in za častitljiv jubilej 130 let delovanja. V kulturnem programu je nastopil Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora in harmonikar Luka Planinšek.

Praznik so zaokrožili v soboto, 1. julija, s pohodom v Planino pod Golico. Članica sveta KS Nevenka Rajhman  je pohodnike vodila po stari rudni poti do Kmečkega turizma Pri Betelu, kjer je sledijo srečanje krajank in krajanov z družabnimi igrami. Pohodnikom so se na srečanju pridružili  še nekateri drugi krajani, skupaj jih je trideset  preživelo lep dan kljub ne najbolj prijaznemu vremenu. S pohodom so se pridružili kampanji  Zveze društev diabetikov Slovenije Darujem kilometre s katero ozavešča člane in širšo javnost o sladkorni bolezni .  

Prebrano 1006 krat Nazadnje urejano na torek, 04 julij 2023 13:34

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave