Skok na osrednjo vsebino

Novice

jan  2024 10

Župan Jesenic in državni sekretar Boštjan Šefic na ogledu plazov v zaledju Koroške Bele

Župan Jesenic in državni sekretar Boštjan Šefic na ogledu plazov v zaledju Koroške Bele Foto: Civilna zaščita Jesenice

Župan mag. Peter Bohinec je včeraj, 9. januarja 2024, na Jesenicah sprejel državnega sekretarja za koordinacijo ukrepov in aktivnosti za obnovo po poplavah 2023 Boštjana Šefica. Skupaj sta si ogledala plazove v zaledju Koroške Bele.

Prisostvovala sta poveljnik CZ občine Jesenice Igor Arh in vodja raziskav na zemeljskih plazov v zaledju Koroške Bele iz Geološkega zavoda Slovenije dr. Tina Peternel. Županu in Šeficu sta predstavila glavne značilnosti, izzive in delovanje monitoring in alarmnega sistema na zemeljskih plazovih Urbas in Čikla.

Sanacija škode, ki je nastala v lanskoletnih poplavah, v občini Jesenice sicer poteka skladno z navodili in načrti, ki jih predpisuje država. Trenutno je aktualna faza postavljanja prioritetnih projektov obnove, pridobivanju projektantov in izvajalcev za izvedbo del. G. Šefic si je ogledal zemeljske plazove v zaledju Koroške Bele.

Šefic je na kocu pohvalil prizadevanja Občine Jesenic, ne samo v povezavi z zemeljskimi plazovi, temveč tudi pri odpravljanju posledic, ki jih je povzročilo lanskoletno močno deževje.

Prebrano 522 krat Nazadnje urejano na sreda, 10 januar 2024 12:19

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave