Skok na osrednjo vsebino

Novice

feb  2024 02

Dogodek na temo vzpostavitve organiziranega prostovoljstva, Kolpern 1. 2. 2024

Dogodek na temo vzpostavitve organiziranega prostovoljstva, Kolpern 1. 2. 2024 Foto: Alpe Adria Green

V četrtek 1. 2. 2024 je v Kolpernu potekal predstavitveni dogodek oz. srečanje na temo vzpostavitve mreže organiziranega prostovoljstva in prostovoljske pisarne na Jesenicah, ki sta ga vodila Tony Mlakar in Jasna Sarhatlić iz nevladne okoljske organizacije Alpe Adria Green. Sofinancer projekta, ki ga vodi Alpe Adria Green (AAG) je Ministrstvo za javno upravo, prizadevanja na tem področju pa podpira tudi Občina Jesenice.

Na srečanju so prisotni spregovorili o izkušnjah ter izzivih s katerimi se srečujejo pri svojem delu in pri vključevanju prostovoljcev, predstavili dosedanje dobro medsebojno oz. meddruštveno in medorganizacijsko sodelovanje in pomoč ter izrazili strinjanje, da bi bilo v začetni fazi potrebno vzpostaviti formalno povezovanje na ravni organizacij (ustrezno formaliziranje mreže).

Župan mag. Peter Bohinec je izpostavil, da je prostovoljstvo pri slovenskem narodu močno zakoreninjeno, v sodobnem času pa ga je potrebno ponovno spodbujati in tudi skrbno negovati, saj je izrednega pomena za celotno družbo, kot se izkaže ob naravnih ujmah. Na tem mestu se je župan ponovno zahvalil Občinskemu štabu civilne zaščite, Območnemu združenju Rdečega križa ter gasilskim društvom in vsem prostovoljcem ter ostalim organizacijam za pomoč in sodelovanje ob zadnjih dogodkih v letu 2023 in tudi za trud pri delu s podmladkom v društvih, kateremu je in bo potrebno nameniti posebno skrb.

Prisotni so v zaključnem delu srečanja podali načelno podporo nameri za ustanovitev formalne mreže organiziranega prostovoljstva v občini Jesenice, AAG pa bo v nadaljevanju pripravil ustrezne podlage za vzpostavitev in glede načina delovanja mreže, kar bo predstavljalo podlago za vse potrebno postopke in odločanja na ravni posamezne organizacije preko pristojnih organov.

Prebrano 385 krat Nazadnje urejano na petek, 02 februar 2024 10:05

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave