Skok na osrednjo vsebino

Novice

jul  2024 03

V KS Plavž so praznovali

V KS Plavž so praznovali Foto: Žiga Pretnar

Krajevna skupnost Plavž je z več 7500  prebivalci in prebivalkami največja v občini Jesenice. Med prijetnejšimi dogodki je vsakoletno praznovanje krajevnega praznika.

Letos so člani sveta KS najprej v spominskem parku na Plavžu pripravili prireditev, ki je bila zelo dobro obiskana. Predsednik sveta KS Adis Medić je v nagovoru spomnil na hrabre krajane, ki so se med narodno-osvobodilnim bojem v neizmerni želji po svobodi uprli okupatorju in s pokončno držo pripomogli da, danes vsi živimo v svobodni državi Sloveniji.

Za vzdrževanje doseženega se je treba boriti, prijateljstvo in pomoč sočloveku sta osnovni vrlini današnjega bivanja. Čestitkam ob prazniku sta se pridružila župan Občine Jesenice Peter Bohinec in poslanska državnega zbora Katarina Štravs . Na prireditvi so priznanje podelili Hasniji Dugonjić za dolgoletno humanitarno in prostovoljno delo, ki pomembno vpliva k razvoju, ugledu in sožitju v krajevni skupnosti. V kulturnem programu so sodelovali Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora, pevka Nina Bauman in recitatorka Damjana Kaučič.

Praznik krajevne skupnosti Plavž so zaokrožili s pohodom po stari rudni poti v Planino pod Golico. Pri Kmečkem turizmu Betel je sledilo srečanje krajank in krajanov z družabnimi igrami.

Za uspešno izvedbo praznovanja so člani sveta KS Plavž še posebej izrazili zahvalo Občini Jesenice , Javnemu komunalnemu podjetju JEKU Jesenice, Zavodu za šport Jesenice, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Jesenice, donatorjem in vsem prostovoljcem.

Prebrano 208 krat Nazadnje urejano na četrtek, 04 julij 2024 09:51

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave