Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

dec  2015 24

Pester zaključek leta na Jesenicah

Na Jesenicah se nam letos obeta pester zaključek leta s številnimi prireditvami.

V soboto zvečer bomo dogajanje začeli s koncertom skupine Express band, ki bo na Trgu Čufarjevega trga zabavala staro in mlado.

Od ponedeljka do srede bo organiziran novoletni sejem, ki letos nudi še posebej pestro ponudbo. Poleg sejemske ponudbe bodo namreč na stojnicah svojo dejavnost predstavila tudi različna jeseniška društva, obiskovalci pa se bodo lahko med stojnicami sprehodili od Trga Toneta Čufarja do podhoda Podmežkla (pri restavraciji Ejga).

Vzporedno s sejmom bodo vsak dan od 17.00 do 20.00 organizirani tudi različni spremljevalni dogodki. V ponedeljek bo tako na trasi Trg Toneta Čufarja - podhod Podmežakla - Trg Toneta Čufarja organiziran pohod jeseniških športnikov in športnih društev z baklami (med drugim se ga bodo udeležili tudi prva slovenska dobitnica olimpijske medalje Alenka Dovžan, evropski ter svetovni mladinski prvak v metu kopja Matija Muhar ter uspešna plavalka svetovnega kova Anja Klinar). Pohodu se bodo pridružili tudi člani Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora in jeseniške mažoretke.

Torek in sreda bosta namenjena predvsem otrokom. V torek bomo na Trgu Toneta Čufarja pričakali Dedka Mraza, ki se bo na prizorišče pripeljal kar na kočiji, otroke, ki bodo svoj pogum lahko pokazali tudi na karaokah, pa bo med drugim razveselil tudi Klovn Jaka. V sredo obiskovalce čaka še posebej zanimivo doživetje, saj bomo na Trgu Toneta Čufarja v sklopu otroškega silvestrovanja v zrak izpustili lampijone, z njimi pa tudi dobre želje za prihodnje leto.

Staro leto bomo zaključili s silvestrovanjem v Športni dvorani Podmežakla, kjer bosta zbrane zabavala lokalna glasbena skupina Šexpir in srbska pop skupina Luna.

Glavni organizatorji letošnjih novoletnih prireditev so Občina Jesenice, Zavod za šport Jesenice, TIC Jesenice in Društvo za razvoj turizma Jesenice, vse prireditve pa bodo financirane iz proračuna Občine Jesenice. Vstop na vse prireditve je brezplačen.

Prebrano 1964 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 28 december 2015 15:36

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave