Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

feb  2016 23

Informacija iz 9. redne seje sveta KS Blejska Dobrava

Deveta redna seja Sveta krajevne skupnosti Blejska Dobrava je bila v četrtek 11. februarja 2016 ob 19.00, v pisarni krajevne skupnosti na Blejski Dobravi.

Najprej je bil opravljen pregled zapisnika in realizacija sklepov 8. seje, ki je bila v prostorih Gostilne Pri Jurču, 9. 12. 2015, ob 14.00 uri. Podana so bila še dodatna pojasnila in sicer:

  • Glede ureditve prostorov, ki služijo tudi za volišče na Kočni, bo problematika pisno predstavljena pristojnim službam občine, ker do sedaj odgovora ni bilo.
  • Za postavitev rumene utripajoče luči na prometni znak pri stavbi KS, ki opozarja na dimenzije železniškega podvoza, bo skupaj s pristojnimi službami občine potrebno poiskati ustrezno rešitev, s stalnim priključkom na električno energijo.
  • Podana je bila informacija o ponovitvi javni dražbi hiše Blejska Dobrava 1, ker prva ni uspela.
  • V skladu s pravilnikom, so bile poslane zahvale vsem, ki so sodelovali v decembrskih prireditvah, ki so bile v organizaciji KS.
  • Županu občine Jesenice je bil predlagan sestanek na katerega se povabi predstavnike  Slovenskih železnic. Na sestanku bo obravnavana vsa problematika povezana z železnicami, vključno s podajo predloga za začetek izvajanja projekta gradnje podhoda pod železniško progo na območju železniške postaje Vintgar, na Blejski Dobravi;

Po pregledu zapisnika je bilo ugotovljeno, da so vsi sklepi realizirani. Po seznanitvi s sklepi je bil zapisnik soglasno sprejet in sklepi potrjeni.

Obravnavan je bil predlog Zaključnega računa KS Blejska Dobrava za leto 2015. Po seznanitvi je bil zaključni račun soglasno sprejet.

Predsednik je prisotne seznanil s stanjem projektov, ki se izvajajo na Blejski Dobravi. Za obvoznico Lipce se pripravlja javni razpis, ki bo kmalu objavljen. Pristojni na občini pa si prizadevajo pridobiti dodatna sredstva v višini vsaj  100.000,00 EUR, za kontinuiran potek gradnje, v letih 2016 in 2017.

V vaškem jedru naj bi bil v letu 2016 postavljen električni priključek, prav tako naj bi se  spomladi nadaljevala dela na igrišču na Blejski Dobravi. Sredstva za ta dva projekta so zagotovljena v proračunu.

Svet KS je obravnaval osnutek Odloka o ustanovitvi Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin občine Jesenice. V razpravi je bil pojasnjen razlog za nov dokument in predstavljena vsebina tega. Dodatnih dopolnil ni bilo podanih.

Predlogi in pobude:

  • da se na začetku naselja Kočna postavi dodatna svetilka javne razsvetljave, ker je prvih 7 hiš v temi. Na tem delu naselja je bilo pred kratkim zabeleženih nekaj poskusov vlomov.
  • da se na Kočni kjer je avtobusno obračališče, postavi ustrezna prometna signalizacija.
  • Na območju naselja Kočna se pridobivajo soglasja lastnikov zemljišč, za gradnjo kanalizacije in pločnika;
  • v prostorih večnamenskega objekta kjer je šola, vrtec, dvorana, gasilski dom in prostori KS Blejska Dobrava, je potrebno zamenjati avtomatiko centralnega ogrevanja. Pridobivajo se predračuni, za izvedbo manjše investicije.
  • da bo po 15. aprilu v KS Blejska Dobrava organizirana čistilna akcija.

 

Anton Hribar
predsednik Sveta
KS Blejska Dobrava

Prebrano 2072 krat Nazadnje urejano na torek, 23 februar 2016 15:12

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave