Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

dec  2016 13

Promocijska akcija ENSVET-a in Eko sklada - organizacija lokalnega srečanja

Izteka se prvi del akcije aktivne promocije ENSVET-a in Eko sklada na lokalnem nivoju, katere del ste bili tudi vi. Upam, da so naši mesečni promocijski paketi prinesli dovolj zanimivih in aktualnih informacij do vas in vaših občanov in da smo skupaj poskrbeli za boljšo informiranost ljudi na tem področju.  4. paket sledi v naslednjem tednu. Sicer pa so prvi rezultati res zelo spodbudni, saj v akciji aktivno sodeluje kar 30 občin (od 49 občin, s katerimi imamo podpisano pogodbo o vzpostaviti in delovanju ESP).

Pred nami pa je še tretja obljubljena aktivnost – organizacija lokalnega srečanja (npr. na občini, v kulturnem domu, na lokalni tržnici ipd.), kjer bi se obravnavala tematika učinkovite rabe energije (URE) in rabe obnovljivih virov energije (OVE) v stavbah. Dogodek naj bi organizirali vi, skupaj s svetovalci vaše Energetsko svetovalne pisarne, v januarju ali februarju 2017. Energetski svetovalci, ki delujejo na območju vaše občine, se bodo predstavili in pripravili krajše interaktivno predavanje o določeni aktualni temi s področja URE in OVE v stavbah (lahko tudi z lokalnim pridihom), skupaj z možnosti pridobitve sofinanciranja oz. spodbud Eko sklada. Podrobnejšo vsebino srečanja, pa tudi lokacijo in termin izvedbe srečanja, določite s svetovalci, ki so pripravljeni na delo in že pričakujejo vaš klic.

Pri organiziranju srečanja poskrbite za prostor, kjer bi se predavanje izvedlo (ustrezna oprema prostora s stoli, računalnikom, projektorjem, platnom itd.), svetovalci pa bodo pripravili vsebino srečanja, prinesli promocijski material itd. Izkazalo pa se je, da je velik del uspešne izvedbe takega dogodka njegova promocija. Zato je nujno, da se občane povabi na ta dogodek. Najprej preko vseh poznanih promocijskih kanalov, npr: napoved srečanja s prikazano vsebino v lokalnih medijih (lokalni časopis, televizija in radio) in nato, nekaj dni pred srečanjem, razdelitev vabil po domovih kot opomnikov. V ta namen vam v priponki pošiljamo:

  • pripravljeno predlogo za oglas v tiskanih medijih ali na spletu, ki ga lahko prilagodite oz. dodate relevantno vsebino in
  • pripravljeno predlogo za vabilo na srečanje za razdelitev po domovih občanov, ki ga prav tako lahko ustrezno dopolnite.

V kolikor bi promocijski material želeli oblikovati sami, vam prilagamo tudi logotipe ENSVET-a in Eko sklada, vendar vas ob tem prosimo, da pred objavo oglas v tem primeru pošljete nam v pregled oz. potrditev.
V primeru vprašanj smo vam na voljo. Sicer pa vam želimo lep december,

Ekipa ENSVET-a: Katarina, Darja in Irena

Prebrano 3206 krat Nazadnje urejano na četrtek, 10 avgust 2023 08:38

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave