Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

feb  2018 27

Občini Jesenice dodeljenih skoraj 75.000 € za ukrepe trajnostne mobilnosti

Jesenice, 27. 2. 2018 – Ministrstvo za infrastrukturo je Občini Jesenice dodelilo skoraj 75.000 € nepovratnih sredstev iz javnega razpisa za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti. Sredstva so namenjena za projekt ureditve avtobusnega postajališča in obračališča na Cesti Toneta Tomšiča ter za projekt rekonstrukcije t. i. »rdečega« mostu na Hrenovci. Oba projekta bosta izvedena še letos.

Občina Jesenice je ob koncu februarja prejela dva sklepa ministrstva za infrastrukturo, na podlagi katerih je upravičena do nepovratnih sredstev v višini skoraj 75.000 € iz Javnega razpisa za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti, in sicer za projekta »Ureditev avtobusnega postajališča in obračališča na Tomšičevi ulici na Jesenicah« in »Infrastruktura za pešce«. Za prvega je upravičena do nepovratnih sredstev v višini 40.000 €, za drugega pa v višini 34.621,94 €. S prejetimi sredstvi evropske kohezijske politike (od katerih je 85 % iz sredstev Kohezijskega sklada in 15 % sredstev Ministrstva za infrastrukturo) bo sofinanciranih 80 % upravičenih stroškov obeh investicij, 20% vrednosti projektov pa bo sofinancirala Občina Jesenice iz svojega proračuna.

Pri projektu »Ureditev avtobusnega postajališča in obračališča na Tomšičevi ulici na Jesenicah« je predvidena postavitev nadstrešnice oziroma čakalnice na Cesti Toneta Tomšiča s petimi sedeži, tablo z imenom postajališča in vitrino z voznim redom, postavitev koša za smeti ter kolesarnice s stojali za kolesa. Celotna vrednost projekta je sicer ocenjena na približno 77.000 €. Pri projektu »Infrastruktura za pešce« je predvidena rekonstrukcija t. i. »rdečega« mostu na Hrenovci, natančneje obnova oziroma zamenjava obstoječe pohodne površine in izvedba kovinske nadstrešnice nad mostom. Celotna vrednost projekta je sicer ocenjena na približno 54.000 €. Oba projekta se bosta izvedla še v letošnjem letu.

Prebrano 2593 krat Nazadnje urejano na četrtek, 11 januar 2024 15:52

Mediji

https://youtu.be/nsymweVqke0 GTV - Gorenjska televizija

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave