Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2020 06

Korona virus (SARS-CoV-2) – informacija o izvajanju ukrepov z namenom preprečevanja širjenja okužbe

Občina Jesenice aktivno spremlja razvoj dogodkov, ki se nanašajo na koronavirus SARS-CoV-2 in sodeluje s pristojnimi zdravstvenimi službami glede preventivnih ukrepov v zvezi s širjenjem bolezni.

Splošna bolnišnica Jesenice je za obiskovalce popolnoma zaprta (izjema: bolnega ali poškodovanega otroka lahko spremlja zdrav starš ali skrbnik, dovoljena pa je tudi prisotnost zdrave osebe ob porodu). Vse obiskovalce prosijo, da upoštevajo obvestila o obveščanju ob prihodu v bolnišnico (pokličejo, pozvonijo) in navodila o dovoljenih poteh gibanja na območju bolnišnice. Vse, ki imajo povišano temperaturo, kašelj ali oteženo dihanje oz. znake prehladnega obolenja, prosijo, da ne hodijo na pregled, temveč pokličejo na telefonsko številko 031 614 068 (od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00) in prejeli bodo nov datum za pregled. Pred Urgentnim centrom je postavljen zabojnik, namenjen pregledu pacientov, ki izkazujejo simptome možne okužbe s korona virusom (povišana temperatura, kašelj in oteženo dihanje) in so bili v zadnjih dneh v Italiji ali v krajih zunaj Evrope, kjer je potrjena epidemija korona virusa. Tam bo paciente pregledal triažni zdravnik, pred vstopom pa je treba poklicati na številko 051 668 651 ali pozvoniti in počakati.

Tudi v Zdravstvenem domu Jesenice opozarjajo, naj pacienti s simptomi možne okužbe s korona virusom ne obiskujejo zdravstvenega doma, temveč najprej po telefonu pokličejo osebnega zdravnika, pri katerem bodo prejeli nadaljnja navodila in ki jih bo po potrebi napotil na testiranje na sprejemno točko pred Splošno bolnišnico Jesenice.

 

Za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2 je priporočljivo upoštevati vsakodnevne preventivne ukrepe.

  • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo zaroke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

 

Za več informacij obiščite spletni strani:

 

Nacionalni inštitut za javno zdravje in pristojni resorji so pripravili tudi natančna navodila za različne ciljne javnosti:

Prebrano 30131 krat Nazadnje urejano na četrtek, 12 marec 2020 12:52

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave