Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

apr  2020 08

Ljudska univerza Jesenice na pomoč pri izdelavi zaščitnih mask

Ljudska univerza Jesenice na pomoč pri izdelavi zaščitnih mask Foto: Ljudska univerza Jesenice

Medtem ko so zaščitne maske najbolj iskano blago v zadnjih dveh tednih in so zato tudi težko dobavljive, so se posamezniki, organizacije in lokalne skupnosti znašli po svoje. Ker je povpraševanja bistveno več od ponudbe, so se manjše občine ali posamezne skupnosti preko prostovoljcev lotile šivanja le-teh.

Ker Občina Jesenice z nekaj več kot 9.000 gospodinjstvi mask za vsa gospodinjstva ne more zagotoviti, saj zaščitnih mask, ki se uporabljajo za zdravstvene namene, v takšni količini ni mogoče dobiti, je na pomoč priskočila Ljudska univerza Jesenice. Ta je namreč ta teden s pomočjo prostovoljcev začela z izdelavo pralnih mask iz blaga, ki jih bomo zagotovili tistim občanom Jesenic, ki si jih ne morejo ali ne znajo priskrbeti. Material za maske je kupila in zagotovila Občina Jesenice, celoten projekt pa koordinira občinski štab Civilne zaščite občine Jesenice.

Zaenkrat v projektu sodeluje 17 prostovoljcev, seveda pa bodo pri Ljudski univerzi Jesenice veseli tudi dodatnih parov pridnih rok, s katerimi bodo lahko izdelane maske hitreje prišle do občanov, ki jih potrebujejo. Vsi, ki imajo doma šivalne stroje in so vešči šivanja, ter tudi tisti, ki bi se radi naučili šivati zaščitne maske, se lahko kot prostovoljci javijo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na telefonsko številko (04) 58 33 803 oziroma (04) 58 33 804, kjer jim bodo sodelavke Ljudske univerze Jesenice posredovale vsa dodatna navodila.

Glede na veliko število jeseniških gospodinjstev in hkrati dejstvo, da maske številni posamezniki že imajo, maske ne bodo razdeljene avtomatsko vsem gospodinjstvom, temveč tistim, ki jo še potrebujejo. Pri razdeljevanju mask bodo sodelovala tudi prostovoljna gasilska društva ter krajevne skupnosti. Tisti občani, ki si zaščitne maske do sedaj niso mogli ali znali zagotoviti, se lahko s prošnjo obrnejo tudi na intervencijsko številko občinskega štaba civilne zaščite občine Jesenice, tj. 031 300 292, ali na svojo krajevno skupnost. Glede na to, da maske trenutno šiva 17 prostovoljcev, bodo maske razdeljene postopoma, prioriteta pa bodo občani iz najbolj rizične skupine, torej starejši občani.

Prebrano 2442 krat Nazadnje urejano na sreda, 08 april 2020 20:22

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave