Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

maj 2020 06

Nadgrajujemo sistem JeseNICE bikes: Do konca meseca tri dodatne kolesarnice

Prva od treh novih kolesarnic nastaja na Slovenskem Javorniku. Prva od treh novih kolesarnic nastaja na Slovenskem Javorniku.

Danes se je začela gradnja treh novih kolesarnic, ki jih bo Občina Jesenice zgradila v okviru projekta Hitro s kolesom in bodo dodatno dopolnile tri že obstoječe kolesarnice kolesarskega sistema JeseNICE bikes.

Nove kolesarnice bodo stale nasproti Zdravstvenega doma Jesenice (za trafiko), na Slovenskem Javorniku nasproti pizzerie Venezia in na Blejski Dobravi nasproti gasilskega doma. Za izposojo bo v novih kolesarnicah na voljo 18 novih koles, in sicer 9 treking in 9 električnih koles. Vrednost projekta znaša dobrih 82.000 €, od tega Evropski sklad za regionalni razvoj projekt sofinancira v višini dobrih 38.000 €, ostalo pa bomo zagotovili iz proračuna Občine Jesenice. Hkrati z izgradnjo novih pa bo Občina Jesenice nadgradila oziroma posodobila tudi tri že obstoječe kolesarnice, ki se nahajajo na Hrušici pri Kulturnem domu, pri TIC Jesenice ter pred stavbo Občine Jesenice. Kolesarski sistem jeseNICE bikes, ki je bil prvi avtomatiziran kolesarski sistem na Gorenjskem, je namreč že nekoliko zastarel in ga je potrebno prilagoditi in posodobiti. Na ta način bo vseh 6 kolesarnic lahko delovalo v kolesarskem sistemu Gorenjskabike, v katerega so poleg Jesenic vključene še občine Naklo, Radovljica, Tržič in Kranj. Kolesa si bodo tako uporabniki izposodili v eni od omenjenih občin, vrnili pa v drugi. Dela bodo zaključena predvidoma do konca maja, ko bo kolesarski sistem tudi ponovno na voljo za uporabo. 

Prebrano 1622 krat Nazadnje urejano na četrtek, 07 maj 2020 15:52

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave