Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jul  2020 17

Na najstarejšem delu OŠ Koroška Bela menjajo streho

Izbrani izvajalec Kovinar - Gradnje ST d.o.o. je prejšnji teden pričel z izvajanjem del na strehi starejšega dela OŠ Koroška Bela (t. i. 70-letna oziroma NOB šola), kjer so učilnice razrednega pouka. Zamenjana bo obstoječa betonska strešna kritina ter žlebovi, odtočne cevi ter kapne obloge, hkrati se bo toplotno izoliralo tudi neizkoriščeno podstrešje. Občina Jesenice je za izvedbo omenjene investicije v svojem proračunu zagotovila 100.000 €.

Obsežnejša investicijska vlaganja Občina Jesenice v sodelovanju z OŠ Koroška Bela izvaja že od leta 2006, ko je bila izdelana idejna zasnova za ureditev t. i. novega dela šole (projekt ni vključeval posegov na t. i. 70-letni oz. NOB šoli ali na t. i. 100-letni šoli). Po izdelavi projektne dokumentacije in v letu 2007 izdanem gradbenem dovoljenju pa se je pričela fazna izvedba. V obdobju 2011–2012 je bila urejena mansarda v t. i. novi šoli z nabavo vse opreme, v letu 2013 je bila zamenjana streho nad jedilnico in kuhinjo, v obdobju 2014–2016 pa je bilo urejeno pritličje t. i. nove šole, kar je vključevalo sanacijo žlindre, ureditev knjižnice, učilnic, kabinetov, preselitev uprave ter nabavo opreme za vse prostore.

V obdobju 2015–2017 je Občina Jesenice zagotovila sredstva še za izdelavo ustrezne dokumentacije in potrebnih načrtov za izvedbo določenih energetskih ukrepov na različnih delih šole, kar vključuje tudi pravkar potekajočo investicijo zamenjave strehe nad t. i. 70-letno šolo). Del investicijskih aktivnosti je v letu 2019 izvedla tudi osnovna šola ter za ta namen zagotovila oz. pridobila tudi določena lastna sredstva, in sicer za zamenjavo dela oken na t.i. novi šoli.

Skupna vrednost že izvedenih del, ki jih je že izvedla in v celoti financirala Občina Jesenice iz svojega proračuna (torej brez trenutno aktualne investicije v menjavo dela strehe), znaša čez 1,3 milijona €.

Prebrano 1318 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 21 september 2020 08:23

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave