Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

avg 2023 01

Pričetek aktivnosti v okviru projekta Otroški vadbeni park – Medgeneracijski ŽIV ŽAV

Pretekli teden so se na Jesenicah pričele aktivnosti v okviru projekta Otroški vadbeni park – Medgeneracijski ŽIV ŽAV, s katerim je Občina Jesenice kot eden od partnerjev uspešno kandidirala na Javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino LAS Gorenjska košarica za programsko obdobje 2014-2020 na podlagi Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020 (Ur. list RS, št. 42/15 in spr.) - CLLD.

V okviru projekta, kjer je vodilni partner BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj, so predvidene aktivnosti, ki se nanašajo na prispevek k zdravemu in aktivnemu načinu življenja v partnerskih občinah (Jesenice, Bled, Bohinj, Gorje, Cerklje na Gorenjskem, Radovljica, Šenčur, Žirovnica).
Odločba Ministrstva za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano je bila prejeta konec meseca novembra 2022 in zagotavlja 85 % sofinanciranje neto stroškov gradbenih del s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (in v primeru Jesenic znaša sofinanciranje v višini 34.565,77 €), preostala sredstva pa se zagotavljajo v občinskem proračunu (v primeru Jesenic sredstva v višini 67.434,23 €). Vrednost celotnega projekta oz. operacije znaša 560.336,80 €, od tega vrednost sofinanciranja EKSRP 279.787,66 € .

Na Jesenicah projektne aktivnosti potekajo v Športnem parku Podmežakla, kjer se predvideva postavitev novega (dodatnega) otroškega igrišča oziroma vadbenega parka južno od glavnega nogometnega igrišča, preureditev obstoječega pomožnega igrišča z umetno travo na severni strani Športne dvorane Podmežakla (namestitev nove umetne trave ter ograditev igrišča) ter preureditev obstoječega košarkarskega igrišča (izvedba nove asfaltne površine). Izvajalec del je podjetje Taurus šport d.o.o., dela pa bodo potekala predvidoma do konca avgusta. Po zaključku del bodo v Športnem parku Podmežakla v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice izvedene še promocijske aktivnosti, ki jih bo izvedel projektni partner Pagon sport, Matej Pagon s.p.

Obiskovalce Športnega parka Podmežakla vljudno prosimo za razumevanje ter upoštevanje omejenega dostopa do določenih športnih površin v času trajanja preureditve.

Prebrano 379 krat Nazadnje urejano na torek, 01 avgust 2023 10:51

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave