Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

maj 2024 08

Od 1. julija 2024 dalje mestni potniški avtobus na Jesenicah ne bo več vozil

Mestni avtobus na območju občine Jesenice ne bo več vozil zato, ker se na razpis za potencialnega avtobusnega prevoznika ni prijavil nihče. Občina je razpis, ki ga je pripravila na podlagi novega odloka o koncesiji za opravljanje avtobusne dejavnosti v letu 2023, objavila kar trikrat (prvega lani junija), a brez uspeha. Zato nove koncesije ni mogla podeliti.

"Bo pa medkrajevni javni linijski prevoz potnikov od Koroške Bele do Hrušice potekal nemoteno tudi po tem datumu, torej po 1. juliju 2024, po ustaljenem voznem redu,"

je pojasnil župan mag. Peter Bohinec.

Tudi šolski avtobusi bodo vozili do konca šolskega leta po običajnem voznem redu.

"Normalno bodo vozili tudi v naslednjem šolskem letu,"

je dodal župan.

Je pa Občina Jesenice v postopku priprave novega modela za izvedbo krožnega javnega mestnega potniškega prometa, ki bo povezoval primestna naselja, kamor sodijo: Hrušica, Blejska Dobrava, Planina pod Golico, Javorniški Rovt in Tomšičeva ulica.

Prebrano 3933 krat Nazadnje urejano na četrtek, 09 maj 2024 09:38

1 komentar

  • Komentiraj povezavo 1, 10.05.2024 15:04 od Miran

    Zakaj se Arriva ni prijavila na razpis? Kdo bi se sploh lahko prijavil, saj ni veliko podjetij, ki lahko opravljajo to dejavnost.
    Vsekakor mora občina zagotoviti mobilnost občanov - pogajanja, dogovarjanja itd. Če se dogagajo nesprejemljivi pritiski, v javnost z njimi. Javni mestni promet v mestu, kot so Jesenice, mora potekati!!!!

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave