Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

maj 2024 13

Obvestilo o poteku gradbenih del na Ulici Viktorja Kejžarja in Ulici bratov Rupar

Na Občino Jesenice smo prejeli vprašanja občanov, koliko časa bodo še potekala dela na Ulici Viktorja Kejžarja in Ulici bratov Rupar (odsek od železniškega podvoza do križišča pri nekdanji pekarni Vidic). Izvajalec je začel z deli začetek februarja. Po načrtih bi moral z njimi zaključiti čez mesec in pol. Dela so se podaljšala zaradi težav z gradnjo fekalne kanalizacije. Pojasnjujemo podrobnosti.

Občina Jesenice oz. izvajalec del je istočasno s sanacijo Čopovega grabna od križišča z Industrijsko ulico proti Mladinskemu centru začel tudi z gradbenimi deli na Ulici bratov Rupar od križišča pri nekdanji pekarni Vidic do železniškega podvoza. Prvoten načrt je bil, da bodo delavci ta odsek po zaključku tudi grobo asfaltirali, kar bi glede na terminski plan morali že narediti. Ko so izkopali gradbeno jamo v križišču pri nekdanji pekarni Vidic, so ugotovil, da so obstoječi infrastrukturni vodi (vodovod, telekomunikacije, elektrika itn.) na takšni višini, da novozgrajene fekalne kanalizacije ne morejo dokončno zgraditi v slabi tretjini dolžine od Vidica proti železniškemu podvozu, saj je ne morejo priključiti v obstoječo mešano kanalizacijo. Zato so bili v omenjeni dolžini prisiljeni zgraditi provizorično povezavo nove fekalne kanalizacije v obstoječo mešano kanalizacijo, ki jo bodo lahko dokončno sanirali šele, ko bodo zgradili nov glavni vod fekalne kanalizacije v smeri od Mladinskega centra vse do križišča pri Vidicu. Šele takrat bodo lahko ponovno odkopali začasen priključek nove fekalne kanalizacije proti železniškemu podvozu in dokončali fekalna priključka objektov ob cesti severno od križišča. Zaradi tega dokončna izgradnja dela trase od Vidica proti podvozu, vključno z grobim asfaltom, finančno ni smiselna.

Med gradnjo je bil v tem delu, razen nekaj dni, omogočen prehod pešcem. Trenutno je cesta vzpostavljena v tolikšni meri, da je brez težav mogoč promet z osebnimi vozili in jo lahko prebivalci s severne strani železniške proge nemoteno uporabljajo. Tako stanje bo ostalo, dokler bodo potekala gradbena dela izgradnje novega glavnega voda fekalne kanalizacije od Mladinskega do nekdanje pekarne Vidic. Ob tem bi želeli spomniti, da je to področje še vedno gradbišče in je zato hitrost vožnje potrebno prilagoditi.

Prebrano 468 krat Nazadnje urejano na petek, 17 maj 2024 10:54

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave